ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ-ΤΑΜΠΑΧΑΝΑ: Κυκλοφοριακός χαμός από τα σταθμευμένα για τη λαϊκή… (ΦΩΤΟ)

Facebook
Twitter
2) περιμετρικη κυκλοφοριακο λαϊκη (1) (1)
του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

 

Πολλές φορές έχουμε γράψει για το πρόβλημα κυκλοφοριακού φόρτου που παρατηρείται στις εισόδους της μικρής περιμετρικής της Πάτρας εξαιτίας του συνωστισμού οχημάτων σε συνδυασμό με την έλλειψη τροχονόμων για καλύτερη ρύθμιση της ροής σε ώρες αιχμής. Έτσι, η ίδια η περιμετρική σε «βοηθά» να φθάσεις γρήγορα απ’ την μια άκρη στην άλλη, αλλά μέχρι να εισέλθεις, πρέπει να περάσεις από ταλαιπωρία και αναμονή κάμποσων λεπτών της ώρας… Και ειδικά στην πλευρά της περιοχής Ταμπαχάνων η κατάσταση επιβαρύνεται κι από έναν επιπρόσθετο παράγοντα: Τη λαϊκή αγορά!

 

2) περιμετρικη κυκλοφοριακο λαϊκη (1) (1)

Κάθε φορά που στην περιοχή λειτουργεί η λαϊκή επικρατεί καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας το απόλυτο πανδαιμόνιο. Και το αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό οι φωτογραφίες που τράβηξε η «Πολιτεία» και σήμερα δημοσιεύει. ΙΧ αυτοκίνητα είναι στη σειρά σταθμευμένα, σε όλο το μήκος του δρόμου, από τα φανάρια στον κόσμο της μίνι περιμετρικής μέχρι και το ύψος της οδού Καλαβρύτων (τέρμα Γούναρη). Και μάλιστα, είναι παρκαρισμένα παράλληλα με την κεντρική διαχωριστική νησίδα, και από την δεξιά, και από την αριστερή πλευρά.

Το σκηνικό του πραγματικού κυκλοφοριακού χάους ξεκινά από το πρωί και ολοκληρώνεται αργά το μεσημέρι. Αφού τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται κατά μήκος του δρόμου, και στις δυο κατευθύνσεις, είτε προς την Πατρών-Πύργου, είτε προς την είσοδο της μικρής περιμετρικής, κινούνται σημειωτόν αφού απομένει ελάχιστο ελεύθερο πλάτος δρόμου.

Το σκηνικό μάλιστα έγινε χειρότερο το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης όταν ένα ασθενοφόρο προσπαθούσε να διασχίσει την οδό κινούμενο προς την περιμετρική και με δυσκολία μπορούσαν να δημιουργήσουν κενό χώρο οι οδηγοί των αυτοκινήτων που προπορευόντουσαν. Διότι δεν είχαν περιθώριο ούτε για αριστερά, ούτε για πιο δεξιά.

2) περιμετρικη κυκλοφοριακο λαϊκη (3) (1)

Έτσι, ο οδηγός του ασθενοφόρου έβαλε τη σειρήνα αλλά συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα ότι ήταν αναγκασμένος να περάσει το όχημα του ΕΚΑΒ από ένα μικρό στενό χώρο ανάμεσα σε ΙΧ, όπου …ίσα που χωρούσε το ασθενοφόρο! Για την ιστορία, τελικά τα κατάφερε!

Αλλά όμως το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή παραμένει και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να λειτουργεί η λαϊκή αγορά. Ούτε ότι δεν πρέπει να ψωνίζουν οι πολίτες. Αλλά όμως χρειάζεται μια πρόβλεψη με βάση τις συνθήκες που επικρατούν, προκειμένου όλοι να κάνουν τη δουλειά τους και να κανείς να μην εμποδίζει κανέναν…

0019

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top