Πάτρα: Ταλαιπωρία λόγω αναγκαίων έργων!

Facebook
Twitter
Τα συνεργεία έκλεισαν προ μηνών και ξαφνικά τη διασταύρωση των οδών Ανθείας και Ακτή Δυμαίων και τα παράπονα των διερχόμενων οδηγών άρχισαν να καταφθάνουν «βροχή» στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Αν και η κίνηση των οχημάτων διοχετεύτηκε μέσω ενός μικρού παράδρομου δεξιά στο ρεύμα καθόδου της Ανθείας, αλλά ‘οδηγώντας’ τα αυτοκίνητα και δίκυκλα μόνο προς το ρεύμα προς Πάτρα της Ακτής Δυμαίων και όχι αντίθετα.

Άρα όποιος σκοπεύει να κινηθεί προς Βραχνέικα, προερχόμενος από περιοχές όπως Ζαρουχλέικα, Ψαροφάι κ.λπ. θα πρέπει είτε να διαφύγει μέσω των παραγλαύκειων οδών, είτε να ακολουθήσει την Ελευθερίου Βενιζέλου. Να κάνει, δηλαδή, έναν μεγάλο κύκλο εξαιτίας του κλειστού σημείου λόγω έργων!

Και το θέμα είναι ότι τα έργα κατά μήκος της Ακτής Δυμαίων θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου, ίσως και περισσότερο, άρα τα ‘εμπόδια’ θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν κάθε φορά και σε άλλο σημείο.

Εργασίες και μετά το 2021

Μόνο που η αναγκαιότητα και η σημασία του έργου που εκτελείται κάμπτει την οποιαδήποτε αντίδραση και διαμαρτυρία. Καθώς πρόκειται για τις εργασίες που αφορούν στη σύνδεση περιοχών της Πάτρας με τον Βιολογικό Καθαρισμό και την παράλληλη αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Έργα συνολικού προϋπολογισμού αρκετών εκατομμυρίων ευρώ που αποτελούν ‘σταθμούς’ στον εκσυγχρονισμό της πόλης και βελτίωσης της λειτουργίας της. Προφανώς λοιπόν η ταλαιπωρία οδηγών θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα, ίσως και μετά το τέλος του χρόνου αφού η πρόοδος των εργασιών εξαρτάται και από τι βλάβη συναντούν μπροστά τους τα συνεργεία.

Όμως, σίγουρα, αξίζει τον κόπο και την υπομονή όλων μας! Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους έχουν εγκριθεί στην ΔΕΥΑΠ δεκάδες έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για την ανανέωση όλου του δικτύου μαζί με τις συνδέσεις περιοχών στον Βιολογικό Καθαρισμό.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top