ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Τέλος του χρόνου ξεκινά η ανάπλαση της Κάτω Πόλης

mezonos patra

Τα έργα που είναι να ξεκινήσουν και να προχωρήσουν από την δημοτική αρχή θα γίνουν και θα ολοκληρωθούν. Αυτό τουλάχιστον διαβεβαιώνουν στην Μαιζώνος, τονίζοντας στα μεγαλύτερα έργα που είχαν οριστεί και προγραμματιστεί οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η γραφειοκρατία δεν υπάρχει και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανάπλαση της Κάτω πόλης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας που εντάσσεται στον φάκελο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του 2014-2020.

Ενώ όλα είναι έτοιμα οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντέλει προς το τέλος του χρόνου με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να περιμένουν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα που είναι να ολοκληρωθούν από τις αντίστοιχες υπηρεσίες των υπουργείων.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και στο θέμα της τρίτης εργολαβίας της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου για τις τέσσερις ιστορικές κλίμακες της Πάτρας που είναι να ανακαινισθούν – συντηρηθούν. Κι εκεί το έργο ενώ όλα είναι έτοιμα θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Υπάρχουν βέβαια και έργα που ενώ έχουν ξεκινήσει και προχωρούν, αντιμετωπίζουν θέμα με την πορεία των εργασιών.

You may also like

Comments are closed.