ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Θα έβαζε η επαναλειτουργία δημοτικής αστυνομίας «φρένο» στη μάστιγα;

Δεν έχουν τέλος οι βανδαλισμοί, οι καταστροφές σε κοινόχρηστους χώρους οι οποίοι αποτελούν τμήμα της δημοτικής περιουσίας!

19 2

Μία το Δημοτικό Θέατρο, μία η Πλ. Όλγας, μία η Πλ. Γεωργίου, η Ιχθυόσκαλα και τόσα άλλα μέρη. Στην  κυριολεξία δεν έχουν τέλος οι βανδαλισμοί, οι καταστροφές σε κοινόχρηστους χώρους οι οποίοι αποτελούν τμήμα της δημοτικής περιουσίας!

Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος στην κυριολεξία «βομβάρδισε» με δελτία τύπου καταστροφών! Όπως αυτές που έγιναν στο Έλος της Αγυιάς και στην πλατεία Αγίου Αλεξίου, όπου στην πρώτη έσπασαν τα ξύλινα κάγκελα από ένα μέρος της πεζογέφυρας και στην άλλη κατέστρεψαν ένα παιχνίδι της παιδικής χαράς.

Ζημιές έγιναν και στην βόρεια παραλιακή ζώνη της Πάτρας, ενώ ακόμα πιο πρόσφατη είναι η διάρρηξη που επιχειρήθηκε στην Ιχθυόσκαλα. Το θέμα φυσικά δεν είναι τωρινό, όμως, λύση δεν έχει βρεθεί. Οι περισσότερες από τις καταστροφές που γίνονται έχουν να κάνουν με την «μαύρη αγορά» και τους κυνηγούς μετάλλου ή χαλκού!

Σε άλλες περιπτώσεις όπως στην παιδική χαρά του Αγίου Αλεξίου όπου κατέστρεψαν την τραμπάλα, έγιναν μάλλον χάριν… αστειότητας, από κάποιον «μαντράχαλο» που ανέβηκε πάνω! Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Κάθε φορά και διαφορετικές περιοχές της Πάτρας, βρίσκονται στο έλεος των βανδάλων.

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι μια λύση για το όλο θέμα θα ήταν η επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας που κάποτε υπήρχε και πλέον δεν υπάρχει. Η ίδια έχει προχωρήσει στην ανάθεση έργου σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι για την φύλαξη του Νότιου Πάρκου, του Λαδόπουλου και του Παμπελοποννησιακού, αλλά το πρόβλημα δεν σταματά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.