ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Θα… καθυστερήσει η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος

Άνω Πόλη και Τριών Ναυάρχων δείχνουν τους λόγους…

erga maizwnos triwn navarxwn

Οι εκλογές, αλλά και οι καθυστερήσεις στα έργα στην Άνω Πόλη και την Τριών Ναυάρχων, καθυστερούν και την ανάπλαση της Κάτω Πόλης (πεζοδρόμηση Μαιζώνος κ.λπ.). Το στοίχημα για τον Κώστα Πελετίδη ήταν να ξεκινήσει άμεσα, όμως αυτό δεν φαίνεται να το «κερδίζει».

Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις αντιδράσεις των κατοίκων της κάθε περιοχής που για ένα διάστημα θα βλέπουν την γειτονιά τους να έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, αλλά και το κυκλοφοριακό με τους δρόμους να έχουν ακόμα σημαντικότερο πρόβλημα γύρω από τα σημεία των εργασιών.

Αυτό δείχνει τουλάχιστον η εμπειρία της Τριών Ναυάρχων που ενώ επρόκειτο να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, το έργο συνεχίζεται και προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του. Αυτό σημαίνει ότι το μεγάλο όνειρο της δημοτικής αρχής που είναι η πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος από Αράτου μέχρι Γούναρη, θα καθυστερήσει σημαντικά και ίσως οι εργασίες ξεκινήσουν από το 2025.

Πρόκειται για την τελευταία παρέμβαση που θα γίνει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί για την ανάπλαση της Κάτω Πόλης και ακόμα ο εργολάβος έχει αρκετή δουλειά (σε άλλα σημεία) μέχρι να φθάσει στην πολυπόθητη Μαιζώνος.

Η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος ξεκινάει από το ύψος της Αράτου και φτάνει έως στην Γούναρη, ενώ σύμφωνα με τα όσα ορίζει η μελέτη σημαντικές παρεμβάσεις θα γίνουν και στο κομμάτι της Γούναρη –  Παπαφλέσσα, αλλά και στο τμήμα Μπουκεβίλ – Αράτου, όπως και μπροστά από την πλατεία Όλγας.

Λόγω των καθυστερήσεων είναι πλέον βέβαιο πως η ανάπλαση της Κάτω πόλης θα χρηματοδοτηθεί με «γέφυρα» για το νέο ΕΣΠΑ.

Στο μεταξύ ήδη το άνω μέρος της Τριών Ναυάρχων έχει ολοκληρωθεί.

Ενδεικτική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η «Πολιτεία».

379333387 10232271593839212 5494623158775745519 n

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.

mitsotakis erdogan arthrou1 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης και Ερντογάν: Άφησαν για αργότερα τα δύσκολα, έδωσαν νέο ραντεβού τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Συμφωνώντας ότι διαφωνούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσαν χθες από τη ...