ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Θα πάρει καιρό για την «ανάποδη» Κανακάρη

Facebook
Twitter
Και επειδή πίσω απ’ τις δυσανάγνωστες ανακοινώσεις κρύβονται πολλές ειδήσεις, το Politeianews.gr, με ψυχραιμία κι απόσταση, λέει σήμερα το εξής: Ότι οι πολυθρύλητες αλλαγές στις κυκλοφοριακές συνθήκες της Πάτρας, πάνε πολύ πίσω.

Δηλαδή, μην περιμένετε άμεσα πεζοδρόμηση της Μαιζώνος και τα συναφή. Παρά τα «φανάρια» που έχουν τοποθετηθεί ανάποδα στους παράλληλους δρόμους. Το όλο έργο, μετά την παραίτηση του αναδόχου προ δεκαημέρου, πάει για ολοκλήρωση για μετά το 2023 καλώς εχόντων των πραγμάτων. Και ίσως και με περισσότερες καθυστερήσεις. Ο ανάδοχος επικαλέστηκε αύξηση των τιμών στα υλικά και έτσι απεσύρθη. Κάτι που σημαίνει πιθανόν νέο διαγωνισμό, νέες διαδικασίες και μεταθέσεις των έργων σ’ ένα απροσδιόριστο μέλλον.

«Εδώ όμως θα πρέπει να αναφερθούν κάποια σημαντικά στοιχεία», είναι γνώμη του προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Αϊβαλή, όπως αναρτήθηκε στο thebest.gr.

Ο οποίος λέει ότι «με δεδομένο ότι το έργο, αφού είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020, μέχρι τις 31/12/2023 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχοντας υπόψη αυτό το δεδομένο, αν μπούμε σε διαδικασία επαναδημοπράτησής του, το έργο της ανάπλασης του κέντρου της πόλης της Πάτρας, φαίνεται να πηγαίνει στις καλένδες, πολλώ δε μάλλον όταν το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του είναι 24 μήνες».

Με λίγα λόγια, η Πάτρα οδεύει στην απώλεια σημαντικών πόρων και στην απώλεια μιας ευκαιρίας που για πολλά χρόνια διεκδικούσε. Για να μη πούμε, ότι έτσι πάει προσωρινώς χαμένο και το έργο της διάνοιξης της Κανακάρη. Ερώτημα, λοιπόν: Τι έπεται; Πως θα ξεπεραστεί αυτή η απρόβλεπτη συνθήκη;

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top