ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ – ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟΣ 60ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ: Δεν έφταιγε μόνο το εμβόλιο – ΒΙΝΤΕΟ

zxzhhskmbf58412defa7217 750x430 1
Τελευταίο αντίο σήμερα το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου για τον 60χρονο Εισαγγελέα Γιώργο Τσιρώνη. Τον Πατρινό που μετά από πολύμηνη μάχη στις ΜΕΘ του Νοσηλευτηρίου «Ολύμπιον» και του «Αγίου Ανδρέα» κατέληξε.

Η είδηση του θανάτου του έγινε viral και γι αυτό φρόντισαν οι «αντιεμβολιαστές»! Γέμισαν το διαδίκτυο και τα social media με την είδηση πως «ένας Εισαγγελέας από την Πάτρα έχασε την ζωή του μετά από το εμβόλιο της Astra Zeneca”. Τα σχόλια εδιναν και έπαιρναν. Όμως τις τεκμηριωμένες απαντήσεις για το τι προκάλεσε τον θάνατο του ασθενούς, μόνο ένας θα μπορούσε να δώσει.

Ο θεράπων ιατρός του ο λοιμωξιολόγος Κώστας Χρυσανθόπουλος ο οποίος μαζί με άλλους συναδέλφους του, άλλων ειδικοτήτων είχαν ασχοληθεί με την συγκεκριμένη περίπτωση. Ο κ. Χρυσανθόπουλος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ασθένειας του αείμνηστου Εισαγγελέα αλλά και το πώς αυτή εξελίχθηκε γρήγορα μέχρι να φθάσουμε στο μοιραίο:

«Ο αείμνηστος Εισαγγελέας ήρθε σε εμάς μία Παρασκευή με χαμηλό οξυγόνο και έντονη δύσπνοια στο Ολύμπιον. Διαγνώσθηκε με την κλινική συμπτωματολογία και ένα ιστορικό υποκειμένων νοσημάτων αρκετά σοβαρών, είχε δε συμπτώματα εδώ και μία εβδομάδα. Διαγνώσθηκε πνευμονική εμβολή, μπήκε σε θεραπεία και αισθανόταν καλύτερα. Όμως το ίδιο βράδυ, περίπου τα μεσάνυχτα έκανε καρδιακή ανακοπή. Ετσι του κάναμε απινιδώσεις αρκετές, πάνω από 30. Η καρδιά του «πήρε μπρος» όπως λέμε στην ιατρική γλώσσα, όμως με εγκεφαλική λειτουργία πάρα πολύ άσχημη σχεδόν μηδενική. Είχε κάνει το Astra Zeneca 21 μέρες πριν. Και μια εβδομάδα μετά το εμβόλιο είχε κάποια δύσπνοια. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ευθύνεται μόνο το εμβόλιο για την κατάληξη που είχε γιατί εδώ μπαίνουν και άλλα ζητήματα, όπως η έγκαιρη διάγνωση και έγκαιρη θεραπευτική αγωγή αλλά και άλλα πράγματα που είναι… άλλου παππά Ευαγγέλιο.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η θρόμβωση αντιμετωπίστηκε αμέσως. Αλλά δυστυχώς ο ασθενής έκανε ανακοπή τη νύχτα. Στη συνέχεια διεκομίσθη στην ΜΕΘ Αγίου Ανδρέα. Σε σχέση με την αιτία του θανάτου ο «τίτλος» «πέθανε μετά από εμβόλιο Astra Zeneca” είναι λανθασμένος επιστημονικά, είναι λογική πλάνη αυτό. Εκανε το εμβόλιο, έκανε πνευμονική εμβολή και τι είπαν κάποιοι; Ότι πέθανε από το εμβόλιο. Αυτό για να διαπιστωθεί πρέπει να αποδειχθούν άλλα επιστημονικά πράγματα»!

Ο κ. Χρυσανθόπουλος έδωσε και στατιστικά στοιχεία για το Astra Zeneca. Για να αποδείξει ότι έχει μεν παρενέργειες, αλλά αυτές που κάθε φάρμακο μπορεί να έχει:

Οτιδήποτε συμβεί μετά τη λήψη ενός φαρμάκου όπως και το εμβόλιο θεωρείται ότι το έπαθε μετά. Το αν όμως φταίει το εμβόλιο δεν το ξέρουμε. Όμως έχει αναφερθεί ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca είχε στα 20.000.000 εμβόλια 300 θρομβώσεις και ελάχιστο αριθμό φαρμάκων. Αυτό ισχύει. Αλλά είναι πολύ μικρά τα ποσοστά. Απειροελάχιστα. Ο αείμνηστος Τσιρώνης είχε πολλά προβλήματα. Τα οποία ίσως είχαν συμβάλλει στην πνευμονική εμβολή. Όμως την έπαθε μετά το εμβόλιο. Αυτό δεν αμφισβητείται, τουλάχιστον χρονικά».

 

You may also like

Comments are closed.