ΠΑΤΡΑ: «ΘΥΕΛΛΑ» ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ – Η δημοτική αρχή αφήνει «άστεγες» τις δημοτικές παρατάξεις

Facebook
Twitter
dimotiko symboulio

 – Οι επικεφαλής και των τριών δημοτικών συνδυασμών δηλώνυον ότι έχουν κάνει αίτημα αλλεπάλληλες φορές, αλλά η δημοτική αρχή πράττει συνειδητά. Και παραδέχονται ότι συνεδριάζουν ακόμα και σε… καφενεία!

του Αχιλλέα Ροδίτη

Οι δημοτικές παρατάξεις της Πάτρας είναι στο «κόκκινο» με αφορμή το ότι η δημοτική αρχή δεν τους έχει παραχωρήσει γραφεία και επικαλούνται για τις αντιδράσεις τους πως την υποχρέωση αυτή την ορίζει ρητά ο σχετικός κανονισμός που διέπει τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι ένα από τα πολλά σημεία τριβής στο δημοτικό τοπίο της πόλης, μεταξύ της δημοτικής αρχής και των τριών παρατάξεων «Πάτρα Ενωμένη» του Κ. Σβόλη, «Πάτρα Σπουδαία και πάλι» του Β. Αϊβαλή και «σπιράλ» του Π. Ψωμά.

Το πρόβλημα υπάρχει από την προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής ενώ τα αιτήματα συνεχίζονται και σε ενεστώτα χρόνο εκ μέρους των παρατάξεων, με τους αρμόδιους του Δήμου ναι μεν να δείχνουν ότι κατανοούν το πρόβλημα αλλά ποτέ να μην το λύνουν. Σαν δηλαδή όλο αυτό να γίνεται συνειδητά, στο πλαίσιο τακτικής να μένουν… άστεγοι οι εκλεγμένοι της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ… ΚΑΦΕΝΕΙΑ!

Το πρόβλημα είναι πρακτικό αφού οι τρεις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας δεν έχουν χώρο για να συσκεφθούν και να συνεδριάσουν, όπως αυτονόητα θα περίμενε κανείς, άρα και να ασκήσουν την αντιπολίτευσή τους για την «υγεία» της λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού.  Έτσι, συνεδριάζουν σε ιδιωτικά γραφεία, μαζεύονται ακόμα και σε… καφενεία. Ναι, όντως! Έχουν γίνει πολλές συσκέψεις παρατάξεων, και σε καφενεία της πόλης, με τα τραπεζάκια να ενώνονται και να βγαίνουν έξω τα έγγραφα και η ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Σκηνές… απείρου κάλλους!

 

Κ. ΣΒΟΛΗΣ: «Απαράδεκτο και προκλητικό»

svolis k

«Απαράδεκτο και προκλητικό» χαρακτηρίζει αυτό που συμβαίνει ο Κώστας Σβόλης που για τις συσκέψεις χρησιμοποιεί το ιατρείο του!

Τονίζει ότι έχουν σταλεί πολλά αιτήματα χωρίς να δίνεται λύση αφήνοντας να εννοηθεί ότι συνειδητά η δημοτική αρχή αφήνει χωρίς στέγη τις παρατάξεις. Τονίζει ότι υπήρχε υπόσχεση για παραχώρηση γραφείων στο παλιό δημαρχείο αλλά «παρότι έγινε η μετακόμιση, καμιά παραχώρηση δεν είδαμε». Επίσης στηλιτεύει και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμα η συνάντηση που είχε ζητηθεί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.

 

Β. ΑΪΒΑΛΗΣ: «Αυτή είναι η Αριστερή πολιτική;»

aivalis v.

Σφοδρή είναι η αντίδραση του Βασίλη Αϊβαλή. «Αν είναι δυνατόν αυτό που συμβαίνει. Μου είναι αδιανόητο. Είναι απαράδεκτο. Αυτή είναι η δημοτική αρχή που αγωνίζεται υπέρ του λαού; Μη δίνοντας γραφείο σε παρατάξεις που ο λαός ψήφισε;», δηλώνει και προσθέτει: «Είναι κάτι που έχουν υποχρέωση να πράξουν απ’ τον Νόμο». Ενώ παραδέχεται ότι και η δική του παράταξη έχει συσκεφθεί σε γραφεία ή σε σπίτια αλλά και σε καφετέριες της Πάτρας!

 

 

Π. ΨΩΜΑΣ: «Πριν ήμασταν πολλοί, τώρα…;»

psomas p.

Ο Πέτρος Ψωμάς πιστεύει ότι πρόκειται για συνειδητή πράξη λέγοντας ότι στηνπροηγούμενη θητεία της, η δημοτική αρχή δεν είχε παραχωρήσει γραφεία επικαλούμενη ότι ήταν πολλές οι παρατάξεις και δεν υπήρχαν ισάριθμοι διαθέσιμοι χώροι. «Τώρα που είμαστε μόνο τρεις, ούτε τώρα έχουν χώρους;» αναρωτιέται. Πρόσφατα, συναντήθηκε με Αντιδήμαρχο θέτοντάς του το ζήτημα και λέει ότι εκείνος τον «απέφυγε» δίνοντάς του υπόσχεση πως… θα το κοιτάξει. Επίσης, αντιπαραβάλλει ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει παραχωρήσει νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας στη Λαϊκή Συσπείρωση. «Εκεί η Λαϊκή Συσπείρωση έχει γραφεία, αλλά εδώ στην Πάτρα δεν δίνει στις άλλες παρατάξεις. Ντροπή».

 

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ Π. ΨΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ

 

Loutra patra

«Δώστε μας τα Λουτρά και θα φτιάξουμε με προσωπική εργασία». Αυτή είναι η πρόταση προς τη δημοτική αρχή του επικεφαλής του «Σπιράλ» Πέτρου Ψωμά για την επίλυση άπαξ δια παντός του προβλήματος έλλειψης στέγης, γραφείων συνεδριάσεων, για τη δημοτική του παράταξη. Μάλιστα ο κ. Ψωμάς επέλεξε το συγκεκριμένο κτήριο που είναι ερμητικά κλειστό και φθείρεται στον χρόνο, στην οδό Γούναρη, ακριβώς επειδή λόγω της ιστορίας του αποτελεί ένα «στολίδι» της πόλης που θα έπρεπε να είναι ανοιχτό, πεντακάθαρο και όμορφο. Αντιθέτως, φαντάζει κτήριο διαλυμένο που έχει αφεθεί μόνο του στην φυσιολογική καταστροφή λόγω εγκατάλειψης. Δηλώνει ότι το έχει ζητήσει και εγγράφως. Και ξεκαθαρίζει ότι το ακίνητο δεν έχει ενταχτεί σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα ανακατασκευής, επαναλειτουργίας και χρήσης του, άρα αποτελεί ιδανική περίπτωση. Αποσαφηνίζοντας ότι «θα το φτιάξουμε με προσωπική μας εργασία, τα μέλη του ‘Σπιράλ’», που σημαίνει ότι δεν απαιτείται κανένα κόστος για τα ταμεία του Δήμου Πατρέων. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο κ. Ψωμάς δεν αρνείται ακόμα και το ενδεχόμενο να δοθεί το κτήριο για όλες μαζί τις παρατάξεις. «Θα βρούμε τρόπο και θα χωρέσουμε, αρκεί να το θέλουμε».

 

Ξενοίκιασε το “ΣΠΙΡΑΛ” στην Αλ. Υψηλάντου – Αλλά, πληρώνουν ακόμα…!

spiral

Το «Σπιράλ» είχε νοικιασμένο χώρο μέχρι πρότινος, τα γραφεία του στην οδό Αλ. Υψηλάντου, κοντά στην Αγ. Νικολάου. Αλλά όμως ήταν πια ασύμφορο οικονομικά, δεν μπορούσε η παράταξη να αντέξει άλλο το οικονομικό βάρος και αποφασίστηκε η λήξη του συμβολαίου. Έτσι, έμειναν άπαντα τα μέλη άστεγα, όταν μάλιστα λειτουργούν πολλοί Τομείς και συνεδριάζουν κάνοντας έρευνες θεμάτων της πόλης και διαμορφώνουν προτάσεις.

Εκτός όλων των άλλων, το «Σπιράλ» αντιμετωπίζει κι ένα απίστευτο πρόβλημα: Ναι μεν ξενοικιάστηκε το γραφείο αλλά το πληρώνουν ακόμα, διότι για να γίνει η μεταφορά Έδρας της παράταξης πρέπει να δηλωθεί άλλο ακίνητο, σε άλλη διεύθυνση. Σε σπίτι ήταν αδύνατο, άλλη στέγη δεν υπάρχει, συνεπώς η Έδρα για φορολογικούς λόγους παραμένει εκεί, άρα τα μέλη εξακολουθούν να πληρώνουν νοίκι, χωρίς να έχουν γραφεία…!

 

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

0004

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top