ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Τί γίνεται με το ανατολικό πάρκο στον Ριγανόκαμπο

Facebook
Twitter
Δεν κάνει πίσω ο Δήμος στον στόχο που έχει βάλει για τη δημιουργία του ανατολικού πάρκου στον πρώην σκουπιδότοπο του Ριγανόκαμπου, ζητώντας από την ΕΤΑΔ να του παραχωρήσει τον χώρο για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με την ΕΤΑΔ για να κάνει δεκτό το αίτημα του Δήμου για την παραχώρηση του χώρου θα πρέπει πρώτα να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό οι ρομά που διαμένουν εκεί και να κάνει τις διαδικασίες που πρέπει για να εκκενωθεί.

Ο Δήμος όμως διαφωνεί με την απαίτηση της ΕΤΑΔ και τονίζει ότι η παραχώρηση του χώρου και η δημιουργία του ανατολικού πάρκου της Πάτρας δεν έχει καμία σχέση με τον καταυλισμό και την διαμονή των ρομά.

«Αυτά είναι δικαιολογίες για να μην παραχωρήσουν τον χώρο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Πελετίδης μιλώντας για το θέμα αυτό σε συνέντευξη Τύπου.

«Ας μας δώσουν τον χώρο και εμείς θα βρούμε τρόπο για να φύγουν οι ρομά από τον καταυλισμό, πηγαίνοντας να μείνουν σε σπίτια» ανέφερε πηγή της Μαιζώνος, “φωτογραφίζοντας” το πρόγραμμα που τρέχει για τη μίσθωση διαμερισμάτων σε οικογένειες που ανήκουν στην ευάλωτη αυτή κοινωνική ομάδα.

Όμως μία σημαντική μερίδα κατοίκων της περιοχής θεωρεί ότι το ανατολικό πάρκο είναι ταυτόσημο με την εκκένωση του καταυλισμού που σύμφωνα με την αστυνομία αποτελεί και ορμητήριο παραβατικότητας για τις γύρω συνοικίες, αλλά και για όλη την Πάτρα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top