ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Τι κάνουν οι επιχειρήσεις για την μείωση της κατανάλωσης ρεύματος

Facebook
Twitter

Κι όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες επιχειρήσεις που καίνε ρεύμα και θεωρούνται ιδιαίτερα ενεργοβόρες θα αναγκάσει πολλούς επαγγελματίες να προχωρήσουν σε λύσεις βγαλμένες από τα… παλιά.

 

Για παράδειγμα, αυτό που παρατήρησαν καταναλωτές σε συνοικιακούς φούρνους και αρτοποιία της Πάτρας είναι ότι πλέον κάποιοι από αυτούς έχουν σταματήσει να βγάζουν σε καθημερινή βάση ψωμί..

 

Ζυμώνουν και ψήνουν ανά δύο μέρες και μάλιστα ενημερώνουν τους πελάτες για αυτό, εξηγώντας τους τον λόγο που δεν είναι άλλος από τη μείωση του ρεύματος. Όμως δεν είναι μόνοι οι φούρνοι που αναγκάζονται και βρίσκουν λύσεις για να μπορέσουν να μειώσουν το ρεύμα που και τους καλοκαιρινούς μήνες τους έφτασε στον Θεό.

 

Σε μικρά μίνι μάρκετ της γειτονιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, κλείνουν τα ψυγεία τους τις ώρες που τα μαγαζιά δεν λειτουργούν, βάζοντας τα προϊόντα σε πάγο για να διατηρήσουν, χωρίς να χαλάνε επιπλέον ρεύμα. Τα προϊόντα διατηρούνται και το πρωί της άλλης μέρας τα βάζουν ξανά στο ψυγείο.

 

Κάτι ανάλογο αναγκάζονται και κάνουν ορισμένα οπωροπωλεία και μανάβικα. Όλα αυτά σε μια εποχή που το κόστος της ενέργειας έχει μετατραπεί σε ένα δεύτερο ενοίκιο για τις επιχειρήσεις και η τιμή της κιλοβατώρας δεν έχει σταματήσει να ανεβαίνει, με τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης να μην μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά, καθώς η κατάσταση για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις είναι μη διαχειρίσιμη.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top