ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Τι λέει το Επιμελητήριο Αχαΐας για τα τραπεζοκαθίσματα

Facebook
Twitter

Το Επιμελητήριο Αχαΐας σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Το Επιμελητήριο Αχαΐας και η Διοίκησή του είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους της εστίασης στην περιοχή, συνομιλώντας με τον ΣΚΕΑΝΑ για το φλέγον ζήτημα της κανονιστικής του Δήμου Πατρέων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πόλη της Πάτρας και για την εν γένει λειτουργία των καταστημάτων του κλάδου.

Ο κλάδος της εστίασης και αναψυχής είναι αυτός που μετά την απαρχή της κρίσης έγινε ο δεύτερος εργοδότης στη χώρα. Χιλιάδες νέοι αλλά και μεγαλύτεροι ηλικιακά πολίτες βρήκαν εργασιακό καταφύγιο στον κλάδο, είτε ως επιχειρηματίες είτε ως εργαζόμενοι.

Παράλληλα με την απόκτηση εισοδήματος για τους ίδιους και για χιλιάδες οικογένειες, ενισχύθηκε και το Δημόσιο με την παραγωγή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Όπως επίσης ενισχύθηκε και η κοινωνική συνοχή, καθώς δημιουργήθηκε ένας ολόκληρος οικονομικός κύκλος συνεργατικής αλυσίδας προμηθευτών, όπως και επαγγελμάτων κάθε είδους υπηρεσιών, αυξάνοντας τζίρους και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Η πλειοψηφία των εν λόγω επιχειρήσεων κατόρθωσε να παραμείνει βιώσιμη μέχρι σήμερα με μεγάλη προσπάθεια, παρά τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν και από την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Ενώ λοιπόν οι επιχειρήσεις έχουν να δίνουν έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης για τους ίδιους και χιλιάδες εργαζόμενους, παρατηρείται μια χαώδης κατάσταση με μια αναχρονιστική «κανονιστική» του Δήμου Πατρέων. Μια κανονιστική που προσθέτει επιπλέον δυσκολίες και βάρη στην προσπάθεια να παραμείνουν βιώσιμες οι επιχειρήσεις του κλάδου στην περιοχή ευθύνης του Δήμου.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας υποστηρίζει την αγαστή και κοινωνικά ισορροπημένη λειτουργία της πόλης, σύμφωνα μάλιστα με τη νέα εικόνα που δημιουργούν οι αναπλάσεις στην πόλη της Πάτρας, σύμφωνα με τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων, την απαραίτητη αμεσότητα πρόσβασης των οχημάτων αναγκαίας παρέμβασης όπου χρειαστεί στην Πάτρα αλλά και την αισθητική εικόνα της πόλης.

Ωστόσο, αυτές οι ανάγκες είναι απαραίτητο να συνδυαστούν με τον σεβασμό στον  καθημερινό αγώνα που δίνουν οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής στην αγορά της Πάτρας και την προστασία του εισοδήματος των χιλιάδων εργαζομένων στα καταστήματα εστίασης της πόλης.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας συμπαραστέκεται στην προσπάθεια των επιχειρήσεων του κλάδου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση και με την αυριανή παρουσία τους στο Δήμο Πατρέων,

Θεωρούμε πως ο Δήμος Πατρέων πρέπει να προχωρήσει τάχιστα, σε συνεργασία με τον ΣΚΕΑΝΑ, το ΤΕΕ και τις αρμόδιες τεχνικές και αρχιτεκτονικές υπηρεσίες του, στη σύνταξη μιας νέας και σύγχρονης κανονιστικής, η οποία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Πάτρας του παρόντος και του μέλλοντος, προς όφελος και των επιχειρήσεων και των πολιτών.

Πάντα με βάση την ισονομία, την αισθητική αρμονία της πόλης και το δίκαιο για όλους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top