Πάτρα: Τι θέλουν να ελέγξουν οι επιστήμονες στα θεμέλια του Απόλλων;

Facebook
Twitter

Οι πρόσθετες μελέτες που αναμένεται να γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων μετά από σχετικό έγγραφο που έστειλε το υπουργείο Πολιτισμού στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αφορούν τα θεμέλια του κτιρίου και το αν υπάρχει ζήτημα στατικότητας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «έχουν βρει κάτι στα θεμέλια του κτιρίου και για αυτό τον σκοπό θέλουν να το ελέγχουν έτσι ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα στις εργασίες στη συνέχεια για τη συντήρηση και την ανακαίνιση του κτιρίου».

Το διάστημα αυτό έτσι το θέατρο θα είναι εργοτάξιο και για αυτό θα πρέπει να είναι κλειστό για να μην υπάρξει πρόβλημα ασφάλειας με τους θεατές. Αυτή είναι η μία διάσταση του όλου ζητήματος για το άμεσο κλείσιμο της θεατρικής σκηνής του Απόλλων.

Η άλλη έχει να κάνει ότι  οι εργασίες με αυτόν τον τρόπο θα επισπευστούν αφού η τελική μελέτη από  τα αρχιτεκτονικά γραφεία που συνεργάζονται μεταξύ τους  για το έργο της ανακαίνισης- συντήρησης,  θα είναι έτοιμη έως στο τέλος του Οκτωβρίου.

Έτσι μετά το τέλος των εργασιών στα θεμέλια του κτιρίου, ξεκινάει άμεσα η δημοπράτηση του έργο για την ανακαίνιση συντήρηση του θεάτρου, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα ανέφερε ο κ.Βάης στον Max Fm και στον Γιάννη Γεωργόπουλο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top