ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τιμάται την Κυριακή η Ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

lnrbnqnosf63247dccb5cbe

Τιμάται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2023, στην Πάτρα, η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που έχει καθιερωθεί η 14η Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού έχουν προγραμματιστεί τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας. Πιο συγκεκριμένα, στις 10.00 π.μ. θα τελεστεί Θεία Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Πατρών στα Προσφυγικά. Στη συνέχεια στο Μνημείο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, στην πλατεία Ελευθερίας, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες.

*Να προσθέσουμε πως στον ιερό ναό Αγίας Φωτεινής το Σάββατο 17/9 στις 18.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας ενώ την Κυριακή 18/9 ο όρθρος και η Θεία λειτουργία θα τελεστούν χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος & θα προβεί σε χειροτονία πρεσβύτερου.

Στις 10.30 το πρωί θα γίνει λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας της «Σμυρναίας» και των Μικρασιατών ιερομαρτύρων έως τον ανδριάντα του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας που προαναφέραμε, όπου και θα τελεστεί δέηση.

You may also like

Comments are closed.