ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Την Παρασκευή 1η Μαρτίου παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη

Facebook
Twitter

Το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν το κοινό στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη με τίτλο «Κάτω από τις στάχτες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024 στις 19:30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου Discover (πεζόδρομος Βούρβαχη 3, κάτω από την Κορίνθου κοντά στην πλ. Γεωργίου, τηλ.: 261 062 4916).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Χαράλαμπος Μπονάνος, αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και

Κατερίνα Σολωμού, καθηγήτρια ιατρικής- αν. τομεάρχης Υγείας (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ)

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μάγνης.

Σύνοψη

Το μουλάρι του Καραμανλή, το ντουέντε του Ανδρέα, τα εικονίσματα του Χαρίλαου, τα σφυρίγματα του Λεωνίδα, οι Γιαπωνέζοι του Μητσοτάκη. Η Αυτοβιογραφία στη Μεταπολίτευση, συμβολή στις βιογραφίες των άλλων. Προσωπογραφίες, σκηνές, δράματα και ευτράπελα από την παράξενη επιτυχία-αποτυχία της Μεταπολίτευσης.

Εξομολόγηση: Η ζωή μου με Χαρίλαο και Μίκη. Οι περιπέτειες της Αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το αίνιγμα Ανδρέας Παπανδρέου. Τα μυστικά του διπλού «’89». «Ε, Χαρίλαε, πέφτει το Τείχος!» Τα άγνωστα στην περιδίνηση του Γκορμπατσώφ και στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Το «σύνδρομο σκαντζόχοιρου» χτυπά. Μέρες διάσπασης ΚΚΕ-Συνασπισμού. Από το ΜΕΤΑ ο ανέστιος Μίμης στην πυρά του Μν το 2000. Ό,τι σιγοκαίει Κάτω από τις στάχτες.

Το βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη έχει κάνει αίσθηση και έχει ήδη αγαπηθεί από τους αναγνώστες.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης έχει γεννηθεί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης τον Νοέμβριο του 1951. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήρε μέρος στην αντιδικτατορική αντίσταση και διώχθηκε από τη χούντα. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Ηγετικό στέλεχος της αριστεράς πάνω από είκοσι χρόνια, δηλώνει από το 1993 πολιτικά ανένταχτος, σε απόσταση από την καθημερινή διαχείριση της πολιτικής. Αποχώρησε από το πολιτικό προσκήνιο αφού διατύπωσε με το βιβλίο του Μετά (1992) την πρόταση για την ανασύνθεση της αριστεράς και της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Επέστρεψε στη μαχόμενη πολιτική το 2004, αφού εκλέχθηκε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Περιφέρεια Αθήνας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top