ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Την πρώτη παιδοψυχιατρική κλινική στην ΝΔ Ελλάδα εγκαινίασε ο υπ. Υγείας Β. Κικίλιας

patra egenia kikilias 2
Εγκαινιάστηκε σήμερα Σάββατο 5 Ιουνίου από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, η πρώτη παιδοψυχιατρική κλινική για παιδιά και εφήβους στην ΝΔ Ελλάδα. Είναι η δεύτερη σε χωρητικότητα σε ολόκληρη την χώρα.

Μέχρι τώρα, τα παιδιά και οι έφηβοι με ψυχιατρικά προβλήματα, ήταν υποχρεωμένα να νοσηλευτούν στην Αθήνα. Η κλινική χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και κατασκευάστηκε στο παλιό κτίριο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων.

Είναι εξοπλισμένη με 7 νέες κλίνες με υψηλών προδιαγραφών, σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, 33 άτομα προσωπικό και 5 παιδοψυχιάτρους.

Το τελευταίο διάστημα με την πανδημία, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ψυχολογικών διαταραχών, μαθησιακών δυσκολιών και διάσπασης προσοχής, ειδικά στους εφήβους.

patra egenia kikilias 4

Ο υπουργός υγείας συνοδευόταν από τους υφυπουργούς Β. Κοντοζαμάνη και Ζ. Ράπτη. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, βουλευτών του νομού και τοπικών παραγόντων.

Ο Β. Κικίλιας δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των εμβολιασμών στην περιοχή, οι οποίοι στην Αχαΐα έχουν φτάσει τις 150.000 και στην ΝΔ Ελλάδα τις 300.000.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στην υπόθεση της ΜΕΘ Αγρινίου, όπου έχει καταγραφεί πολύ υψηλό ποσοστό θνησιμότητας ασθενών με κορονοϊό.

Ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε πως η διοίκηση είναι υπό παραίτηση και πως την ερχόμενη Δευτέρα, θα μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο του υπουργείου για την διερεύνηση της υπόθεσης.

You may also like

Comments are closed.