ΠΑΤΡΑ: Το απόλυτο μπάχαλο με τα ΙΧ στο μόλο – “Δεν έχουμε έναν άνδρα μόνιμο για εκεί” δηλώνει ο Διοικητής της Τροχαίας

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Έναν χρόνο πριν (και κάτι μέρες) έδιναν κι έπαιρναν οι ανακοινώσεις ότι… «λύθηκε οριστικά το πρόβλημα παράνομης στάθμευσης» στον μόλο της Αγίου Νικολάου της Πάτρας. ήταν 7 Απριλίου του 2022 όταν ο Δήμος «απάντησε» στις διαμαρτυρίες πολιτών μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και των απανωτών δημοσιευμάτων, και της «Πολιτείας», με μέτρα.

Τα οποία ωστόσο είχαν από πολλούς χαρακτηριστεί ως «ημίμετρα» καθώς διαφαινόταν η τρωτότητα τους και η σε βάθος χρόνου «καταπάτηση» τους στην πράξη εξαιτίας της έλλειψης μηχανισμού κι εργαζομένων για να διαφυλάξουν. Διότι, ως γνωστόν, δεν αρκούν οι νόμοι κι η θέσπιση τους, αλλά η τήρηση τους και η δυνατότητα να ελέγχεται και τρόπον τινά της εφαρμογής τους.

Έτσι, το σημερινό αποτέλεσμα, το οποίο έχουμε πολλές φορές επισημάνει, και με φωτογραφικό υλικό απ’ τον χώρο, όχι απλώς επιβεβαιώνει τους τότε δύσπιστους συμπολίτες, αλλά αποδεικνύει στην πράξη ότι… καμιά απαγόρευση δεν τηρήθηκε και ότι αντιθέτως το φαινόμενο άναρχης στάθμευσης «ζει» και «βασιλεύει».  Διότι ο μόλος έχει «κλείσει» με τσιμεντένια στηθαία αλλά υπάρχει είσοδος έξοδος κλεισμένη με αλυσίδα η οποία βγαίνει κατά την φόρτωση και εκφόρτωση του πλοίου της γραμμής «Πάτρα – Κεφαλονιά».

Μόνο που η αλυσίδα δεν ξαναμπαίνει στη θέση της… πάντα, με αποτέλεσμα  να μπαινοβγαίνουν ΙΧ. και όταν ο εργαζόμενος εμφανίζεται και ξανακλείνει την έξοδο, τα ίδια οχήματα «κλειδώνονται» εντός του μόλου!

 

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ

Για 1ο ΘΕΜΑ Ντεμίρης 1

 

Ερωτηθείς για το πρόβλημα ο Διοικητής της Τροχαίας Πατρών κ. Χρήστος Ντεμίρης (ένθετη φωτογραφία) ξεκαθαρίζει τα πράγματα αφήνοντας το ζήτημα ευθύνης κυρίαρχα στον Δήμο και λέγοντας ότι η Τροχαία δεν μπορεί να έχει μονίμως και καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας, αλλά και το βράδυ, έναν άνδρα στο σημείο προκειμένου να επιτηρεί την τήρηση ή μη των απαγορεύσεων.

Στάση που εν πολλοίς ήταν αναμενόμενη αφού και κατά την εφαρμογή των μέτρων, πέρυσι, είχε συμφωνηθεί και ανακοινωθεί ότι… εργαζόμενος του Δήμου θα αναλάμβανε την επιτήρηση και το άνοιγμα ή κλείσιμο της εισόδου στον μόλο. Με άλλα λόγια, επικρατεί μια χαώδης κατάσταση αφού στην θεωρία απαγορεύεται η στάθμευση, στην πράξη όμως άλλοτε επιτρέπεται κι άλλοτε όχι.

 

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΛΙΜΑΝΙ

Βέβαια το άναρχο παρκάρισμα υπάρχει παντού στο παλιό λιμάνι, και στους χώρους που προορίζονται για νόμιμη στάθμευση. Ενίοτε το πρόβλημα είναι τόσο έντονο λόγω του δυσανάλογου και τεράστιου όγκου παρκαρισμένων ΙΧ που «κλείνουν» άλλα οχήματα κι είναι αδύνατη η έξοδος τους, με τους οδηγούς να επιδίδονται ακόμα και σε αψιμαχίες. Ένα γενικό μπάχαλο δηλαδή…

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ (οι αλυσίδες άλλοτε είναι τοποθετημένες κι άλλοτε βγαλμένες):

1ο ΘΕΜΑ ΜΟΛΟΣ 3 1 1ο ΘΕΜΑ ΜΟΛΟΣ 2 1 1ο ΘΕΜΑ ΜΟΛΟΣ 6 1 1ο ΘΕΜΑ ΜΟΛΟΣ 7 1 1ο ΘΕΜΑ ΜΟΛΟΣ 1 1 1ο ΘΕΜΑ ΜΟΛΟΣ 4 1 1ο ΘΕΜΑ ΜΟΛΟΣ 5 1

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

20 e1683300784807

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top