ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ – ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ: Τελειώνουμε με Αράτου, ξεκινάμε πεζοδρόμηση Μαιζώνος

Facebook
Twitter
1) εργα μελας (1)

«Δεν θα υπάρξει χάος διότι το έργο πεζοδρόμησης θα εκτελεστεί τμηματικά. Τετράγωνο – τετράγωνο…», διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος Π. Μελάς

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Με το που τελειώνουν τα έργα στην Αράτου και στην Μαιζώνος (από Γούναρη προς Τριών Ναυάρχων) και παραδίδονται αυτά τα δύο τμήματα ξανά στην κυκλοφορία, ξεκινά αμέσως και η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος από την Αράτου προς την Γούναρη. Αυτό δηλώνει μέσω της «Πολιτείας» ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Παναγιώτης Μελάς λέγοντας μάλιστα ότι αυτό θα γίνει εντός των επόμενων ημερών, ίσως και μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Διευκρινίζει όμως μια σημαντική παράμετρο που «διαλύει» τις όποιες φοβίες για κυκλοφοριακό κομφούζιο με την έναρξη των εργασιών πεζοδρόμησης. Συγκεκριμένα τονίζει ότι η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος θα γίνει τμηματικά. «Τετράγωνο – τετράγωνο. Δεν θα κλείσει ταυτόχρονα μεγάλο τμήμα της οδού. Θα εκτελείται έργο σε ένα μικρό τμήμα ενός οικοδομικού τετραγώνου, τα οχήματα θα κινούνται κανονικά στον υπόλοιπο δρόμο, κι όταν αυτό ολοκληρώνεται, το έργο θα πηγαίνει παρακάτω», εξηγεί.

 

ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

Τα έργα στην Άνω Πόλη βρίσκονται ήδη σε πολύ προχωρημένο επίπεδο. Και ήδη τα συνεργεία έχουν «κατέβει» στην πλατεία Αγίου Γεωργίου που περιμετρικά έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνονται οι πρώτες αλλαγές. Η πορεία των εργασιών βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένο τον Αντιδήμαρχο ο οποίος μιλά και για γρήγορο έργο αλλά και για ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά και θα αναβαθμίσει και αναδείξει όλη την παλιά Πάτρα.

 

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

1) ΑΡΧΑΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ (1) (1)
1) ΑΡΧΑΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ (1) (1)

Αν και άφησε ένα «παράθυρο» ανοιχτό, λέγοντας ότι τον τελικό λόγο τον έχει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της χώρας, παρόλα αυτά ο κ. Μελάς φαίνεται να επιβεβαιώνει προηγούμενο ρεπορτάζ της «Πολιτείας» για το διά παντός κλείσιμο της οδού Σωτηριάδου που περνά μπροστά από το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών. Και αυτό λόγω των πολύ σημαντικής αξίας αρχαίων που βρέθηκαν εκεί. Η σκέψη είναι να πάψει να υφίσταται δρόμος αλλά να μετατραπεί σε ένα τμήμα τύπου πεζόδρομου, με ορατά αλλά προστατευμένα ταυτοχρόνως, τα αρχαιολογικά ευρήματα, έτσι ώστε να είναι επισκέψιμα απ’ τους πολίτες.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΡΤΕΡΗΣΕΙΣ

Η απάντηση του κου Μελά για τις όποιες καθυστερήσεις μπορεί να παρατηρούνται ή και θα παρατηρηθούν σε όποια έργα ξεκινήσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα, είναι ότι δεν πρόκειται για εργασίες που εκτελούνται μόνο από τους εργολάβους που έχουν αναλάβει ένα έργο του Δήμου. Εννοώντας ότι αξιοποιούν την εκτέλεση έργου κι άλλες υπηρεσίες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ΔΕΔΔΗΕ, όπως συνέβη στην οδό Αράτου που ως γνωστόν έκλεισε για να ασφαλτοστρωθεί από τον Δήμο, όμως παρενέβη η ΔΕΗ ζητώντας να επιτραπεί η εκτέλεση εργασιών για το δίκτυο. Ένα δεύτερο, επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα, που ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, είναι η περίπτωση αρχαίων ευρημάτων που έρχονται στο «φως». Μια περίπτωση που είναι συνήθης στο έργο ανάπλασης της Άνω Πόλης. «Και ξέρουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις είναι σημαντικές αυτές οι παρεμβάσεις. Και από την πλευρά της ΔΕΗ, αφού πολλά καλώδια είναι παλιά και πρέπει να αντικατασταθούν καθώς δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες. Αλλά και από την πλευρά της Αρχαιολογικής υπηρεσίας που μάλιστα κάνει μια δουλειά σοβαρή και προσπαθεί εν μέσω της γνωστής γραφειοκρατίας να κάνει στον συντομότερο χρόνο την όποια διαδικασία χρειάζεται», διευκρινίζει ο κ. Μελάς.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Είναι αυτονόητο ότι δημιουργούνται κάποια προβλήματα στον κόσμο όταν είναι σε εξέλιξη τέτοια έργα τέτοιας κλίμακας. Δεν είναι ένα μικρό έργο η ανάπλαση της κάτω πόλης. Πρέπει κι ο κόσμος να έχει μια κατανόηση γιατί αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τέτοια έργα δεν γίνονται σε χρόνο μηδέν. Κι εμείς προσπαθούμε αυτά τα έργα να γίνουν σωστά και να μην επανέρχεται κανείς ύστερα για να ξανασκάβει.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top