ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Το «δάσος» από κεραίες κινητής τηλεφωνίας και η κινητοποίηση των κατοίκων της Άνω Πόλης

Καταγραφή
Η φωτογραφία είναι αρχείου. Και δείχνει την τοποθέτηση μιας εκ των δεκάδων κεραιών κινητής τηλεφωνίας που μας κυκλώνουν. Το θέμα των κεραιών επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο με αφορμή την κινητοποίηση κατοίκων της Άνω Πόλης που έχουν ήδη συγκροτήσει Επιτροπή Αγώνα, με στόχο ν’ απομακρυνθεί κεραία από ακίνητο της οδού Γερμανού 116.

Στο ψήφισμα τους ρητά αναφέρουν «ότι θα αγωνιστούμε για να απομακρυνθεί η επικίνδυνη για την υγεία μας κεραία από την περιοχή».

Και, φυσικά, σημειώνουν ότι «η περιοχή είναι : 1) πυκνοκατοικημένη, 2) περιοχή με σχολεία κοντά (Συγκρότημα Γλαράκη: 1 Νηπιαγωγείο και 2 Δημοτικά (8ο και 9ο), το Δημοτικό Σχολείο Ρούφειο και είναι επίσης δίπλα από το κτίριο Κ.Δ.Α.Π. που απασχολεί παιδάκια), 3) περιοχή με υγειονομικές μονάδες κοντά (Κυανούς Σταυρός, Κιβωτός της Αγάπης, ΤΟΜΥ-πρώην ΙΚΑ Γερμανού, Άσυλο Ανιάτων, Διεύθυνση Υγείας Νομού Αχαΐας, Ιατρεία και Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας), 4) επιπλέον κατοικείται και το ίδιο το κτίριο στο οποίο τοποθετήθηκε η κεραία. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι υπάρχουν τεχνικοί τρόποι, επιστημονικά τεκμηριωμένοι, να τοποθετούνται οι κεραίες αυτές σε κατάλληλες περιοχές και όχι σε περιοχή με τα παραπάνω χαρακτηριστικά όπως η γειτονιά μας».

Να σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο Ιούλιο, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου είχαν καταθέσει κοινοβουλευτική αναφορά, μετά από  ψήφισμα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας με το οποίο ζητείτο απ’ την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.

You may also like

Comments are closed.