ΠΑΤΡΑ: Το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών, έγινε… χώρος προστασίας Ποντικών! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Facebook
Twitter
IMG_0115

 

 

Απίστευτες εικόνες από τους αμέτρητους αρουραίους που λυμαίνονται όλο το ακίνητο, το οποίο, σημειωτέον, επρόκειτο να ανακαινισθεί αλλά ουδέποτε συνέβη αυτό…

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

 

Η πινακίδα που παραμένει μισο-σκουριασμένη στον χώρο του οικοπέδου μεταξύ της νέας εθνικής οδού Πατρών-Αθηνών και των οδών Αμερικής, Θερμοπυλών και Τυρταίου, βρίσκεται εκεί για να θυμίζει ένα έργο που ποτέ δεν έγινε. Αυτό όμως είναι το λιγότερο για τους κατοίκους. Αφού το σημαντικό, δεν είναι ότι το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Πάτρας δεν ανακαινίστηκε ποτέ, ούτε τι έγινε με τη χρηματοδότηση ύψους 440.205 ευρώ από το ΠΕΠ της Δυτικής Ελλάδας του «μακρινού» 2000 – 2006, δηλαδή, είκοσι χρόνια πριν!

 

Το πρόβλημα των κατοίκων, που τους έχει κάνει να εξεγείρονται και να διαμαρτύρονται, αλλά να μην βρίσκουν καμιά ανταπόκριση από κανέναν αρμόδιο, είναι ότι όλο το οικόπεδο έχει γίνει… «σπίτι» ποντικών! Και δεν εννοούμε κάποια μικρά ποντικάκια που αραιά και πού κάνουν την εμφάνισή τους στον χώρο. Αλλά εννοούμε τρωκτικά τεράστιων διαστάσεων, αρουραίοι δηλαδή, που κινούνται διαρκώς στο ακίνητο κατά δεκάδες, κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή, αλλά και ενοχλητική, την παρουσία τους.

Όπως λένε οι κάτοικοι, το πρόβλημα ξεκίνησε απ’ όταν το οικόπεδο μετατράπηκε – ατύπως – σε «καταφύγιο» αδέσποτων ζώων. Οι φιλόζωοι φροντίζουν τα ζώα βάζοντάς τους φαγητό, όμως σιγά – σιγά, το φαγητό «μυρίστηκαν» τα τρωκτικά και άρχισαν να μαζεύονται εκεί. Σταδιακά κυριάρχησαν στο οικόπεδο και πλέον σπανίζουν τα αδέσποτα ζώα, πρωτοστατούν όμως οι αρουραίοι!

IMG_0113

 

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και επαγγελματίες οι οποίοι διατηρούν καταστήματα πέριξ του «Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Πάτρας», είναι αμέτρητες οι φορές που έχουν τηλεφωνήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου της Πάτρας. Είτε έχουν τηλεφωνήσει, είτε έχουν αποστείλει διαδικτυακά αιτήματα για παρέμβαση συνεργείων, μέσω του e-patras.gr. Μάλιστα κάποιοι κάτοικοι μας είπαν ότι μαζί με τα αιτήματα που αλλεπάλληλες φορές έστειλαν, σύναψαν και φωτογραφικό υλικό από το «κακό» που γίνεται με τους αρουραίους που λυμαίνονται την περιοχή.

Παρ’ όλα αυτά, ουδείς ασχολήθηκε. «Δεν είδαμε ποτέ κανέναν να έρχεται στον χώρο για να καθαρίσει και να διώξει τα ποντίκια», μας λέει η Ε.Σ., μία από τους κατοίκους που εκφράζει με τη σειρά της την αγανάκτησή της αφού, όπως επισημαίνει, «ένας χώρος που θα μπορούσαν – και επιβάλλεται – να ήταν στολίδι για όλη την περιοχή, με δεδομένο ότι γειτνιάζει με Οργανισμούς, το Μουσείο κ.α., αντί να καθαρίζεται και να φροντίζεται, έχει αφεθεί στην τύχη του, στην απόλυτη εγκατάλειψη, και έχει γίνει ζούγκλα τρωκτικών».

Σημειωτέον, το ακίνητο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από σούπερ μάρκετ και χώρο καταστημάτων αλλά και διαγωνίως απέναντι από τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε κοντινή απόσταση από άλλους δημόσιους Οργανισμούς, ακόμα και από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών…

Η εφημερίδα «Πολιτεία» δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες εξασφαλισμένες μέσα από βιντεάκια που έχουν τραβήξει κάτοικοι της περιοχής, αναγνώστες της εφημερίδας, (τα βίντεο θα αναρτηθούν σήμερα στην ιστοσελίδα Politeianews.gr),  που τα έστειλαν σε μια προσπάθεια να πείσουν για την ύπαρξη του προβλήματος και για το ότι είναι εύλογες οι όποιες διαμαρτυρίες τους. Κυρίως όμως για να αναδείξουν το υπ’ αριθμ. «ένα» πρόβλημα της γειτονιάς και να ζητήσουν, μέσω και της «Πολιτείας», να δοθεί μια λύση… άμεσα!

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ:

1ο θεμα (1) 1ο θεμα (1) 1ο θεμα (7) 1ο θεμα (6) 1ο θεμα (4) 1ο θεμα (5)

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top