ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Το μοιραίο λάθος των δραστών της ανατίναξης του ΑΤΜ της Οβρυάς

Facebook
Twitter
ATM_anatinaxi

Ένα μοιραίο ίσως οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο των ερευνών για την ταυτοποίηση των δραστών που ανατίναξαν το ΑΤΜ της Οβρυάς στην Πάτρα.

Όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» οι δράστες που διέφυγαν με μηχανή από το σημείο της επίθεσης, είχαν ατύχημα πέφτοντας στο σημείο όπου εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα στο δρόμο προς τον Ομπλό. Αυτό οδηγεί τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση στο συμπέρασμα πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λόγω της πτώσης τους να έχουν αφήσει ίχνη DNA πάνω στο δίκυκλο, το οποίο ήδη έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας και αναμένονται αποτελέσματα.

Οι δράστες προχώρησαν με ιδιαίτερη επαγγελματική μέθοδο στην ανατίναξη του ΑΤΜ στην Οβρυά και κατόρθωσαν να αρπάξουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που “σήκωσαν” από το κατεστραμμένο ΑΤΜ “αγγίζει” τις 120.000 ευρώ!

Χτύπησαν το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της ∆ευτέρας του Πάσχα σε σούπερ μάρκετ επί της οδού ∆ημοκρατίας στην Οβρυάς, λίγο πριν δηλαδή κατέβουν τα ρολά και η οιαδήποτε ενέργεια θα ήταν σχεδόν αδύνατη.

Τα δύο άτομα επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, η οποία βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπιστεί τυχόν βιολογικό υλικό των επιβαινόντων που θα βοηθήσει σημαντικά στο έργο των διωκτικών αρχών.

Η μηχανή ήταν κλεμμένη από τις 8 Μαρτίου του 2024, από την περιοχή Πατήσια της Αττικής, ενώ η πινακίδα κυκλοφορίας δεν αντιστοιχούσε στην πραγματική και ήταν παραποιημένη.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών που διενεργούν την προανάκριση μελετούν με προσοχή όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από το βιντεοληπτικό υλικό, σκιαγραφούν τον σωματότυπο και τις κινήσεις τους και αναζητούν κοινά σημεία με άλλα «χτυπήματα».

Η ΜΕΘΟΔΟΣ

Ιδιαίτερο βάρος δίνουν στην μέθοδο που χρησιμοποίησαν για να προκαλέσουν την έκρηξη του ΑΤΜ καθώς φαίνεται πως είχαν εμπειρία και γνώση.

Πρόκειται για την αποκαλούμενη μέθοδο «pizza slider», σύμφωνα με την οποία οι δράστες έσπρωξαν μέσα στην θυρίδα του μηχανήματος ένα μεταλλικό κουτί (slider) που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό (pizza), τον πυροδότησαν με βραδύκαυστο φυτίλι και πολύ γρήγορα έγινε η έκρηξη με αποτέλεσμα να ανοίξουν κάποιες κασετίνες και τα χαρτονομίσματα να πέσουν στο έδαφος αλλά και κάποιες άλλες (αυτές με τα 50ευρα) να τις αφαιρέσουν αυτούσιες, ενώ ορισμένες «σφηνώθηκαν» μέσα στο μηχάνημα και δεν κατόρθωσαν να τις αποσπάσουν.

Η Αστυνομία είναι βέβαιη ότι υπήρχε ένα ακόμα τουλάχιστον άτομο που συμμετείχε στο επαγγελματικού τύπου χτύπημα, το οποίο έγινε το πολύ μέσα σε 4 λεπτά και με τους δράστες να γίνονται «καπνός» εγκαταλείποντας την μηχανή σε ερημικό δρόμο προς τον Ομπλό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top