ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Το όραμα του σπιράλ για την Πολιτιστική Πολιτική του Δήμου Πατρέων

spiral politismos 873x432.jpg

Ο Πέτρος Ψωμάς και ο #πολιτισμός της παράταξης παρουσιάζουν τις προτάσεις τους και το όραμα του σπιράλ για την Πολιτιστική Πολιτική του Δήμου Πατρέων.

«Τις τελευταίες δεκαετίες οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Από τη μία πλευρά βρίσκεται η διάσωση, διατήρηση και διάδοση του πολιτιστικού πλούτου -ώστε να αναπτυχθεί τοπικά και να προβληθεί ευρύτερα η ιδιαιτερότητα της πολιτιστικής ταυτότητας κάθε τόπου- και, από την άλλη, η ενίσχυση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας και η δημιουργία πολιτιστικών αγαθών, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό αξιοποιήσιμο κεφάλαιο και να συμβάλει σε μέγιστο βαθμό στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Η Πάτρα έχει μία μεγάλη πολιτιστική ιστορία και θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση την χάραξη πολιτιστικής πολιτικής με ολοκληρωμένες θέσεις και προτάσεις, προκειμένου, αυτή η παρακαταθήκη να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό και να αποτελέσει έναν ακόμα καθοριστικό πυλώνα ανάπτυξης, εξωστρέφειας και μετάβασης σε ένα μέλλον όπου η πολιτιστική ταυτότητα του τόπου, με σύγχρονα πλέον χαρακτηριστικά, θα συμβάλει καθοριστικά στον οικονομικό και κοινωνικό αναπτυξιακό μετασχηματισμό».

Με αυτή την εισαγωγή ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς και μέλη της Ομάδας Εργασίας #πολιτισμός του σπιράλ ξεκινούν την παρουσίαση του οράματος της δημοτικής παράταξης για την Πολιτιστική Πολιτική του Δήμου Πατρέων.

 

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.