ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Το πιθανότερο τέταρτος «Μασούτης» στον άλλοτε «Σταυριανό»

1
Πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του ισόγειου χώρου του ακινήτου που θα ανεγερθεί στο σημείο έχει εκδηλωθεί απ’ την βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μασούτης» η οποία ήδη διαθέτει τρία καταστήματα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της (επιθετικής) στρατηγικής της επέκτασης στη νότια Ελλάδα. 

Θυμίζουμε ότι προ καιρού ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Μασούτης», Γιάννης Μασούτης, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στους στόχους της επέκτασης της αλυσίδας σε περιοχές της Πελοποννήσου. Αρχής γενομένης, προσθέτουμε εμείς, απ’ την Πάτρα με το άνοιγμα των πρώτων τεσσάρων καταστημάτων, τρία εκ των οποίων ήδη έχουν λειτουργήσει, σε Αγίου Ανδρέου, πλατεία Γεωργίου και Τερψιθέα (οδός Σοφοκλέους).

Η είσοδος της «Μασούτης» στην αγορά της Πάτρας με την επένδυσησε πρώτη φάση- τριών εκατομμυρίων ευρώ, είναι η πρώτη μεγάλη επένδυση αλυσίδας σούπερ μάρκετ που έγινε μετά από αρκετά χρόνια στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας που λένε ότι στο πλάνο αξιοποίησης του εμβληματικού ακινήτου του «Σταυριανού», σημαίνοντα ρόλο θα έχει η αλυσίδα «Μασούτης» και όχι άλλη εξίσου μεγάλη ελληνική εταιρεία σούπερ μάρκετ, μ’ έδρα στην Αθήνα. 

2

Ένα πανό της εταιρείας Ten Brinke αναγγέλλει ότι το ακίνητο έχει, εδώ και πολύ καιρό, περιέλθει στην ιδιοκτησία μιας σημαντικής και εύρωστης ευρωπαϊκής κατασκευαστικής εταιρείας, με προσωπικό 1.300 ατόμων και ετήσιο κύκλο εργασιών κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ

ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΑΒΕΞ»

Στο μεταξύ, η εταιρεία Ten Brinke, όπως έχει γράψει η «Πολιτεία», δίνει μεγάλο βάρος αυτή την περίοδο στην ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής μικρού εμπορικού πάρκου στην άλλοτε «Αβέξ», στην Ακτή Δυμαίων και Ανθείας.

Τι λένε οι πιο πρόσφατες πληροφορίες; Το έργο βρίσκεται προς την ολοκλήρωσή του, με το 80% της συνολικής μελέτης να έχει ολοκληρωθεί. 

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, γίνεται έρευνα αγοράς ώστε να διαπιστωθούν οι ανάγκες της πόλης των Πατρών αλλά και των γύρω περιοχών και να ‘κλειδώσουν’ οι μισθώσεις, μιας κι εκείνες είναι που διαμορφώνουν τις χωροταξικές ανάγκες. Πολύ σύντομα κι εφόσον καταρτιστεί από την εταιρεία η οριστική λίστα με τους χρήστες θα προχωρήσουμε στην πολεοδομική αδειοδότηση», έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρεία. 

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2023

Το κατασκευαστικό στάδιο θα ξεκινήσει άμεσα μόλις δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές. Εκτιμάται ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2023, το εμπορικό πάρκο θα λειτουργήσει.

«Στόχος ήταν, και παραμένει, η ανάδειξη την πόλης της Πάτρας σε αγοραστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Η προσέλκυση νέων και υφιστάμενων brands τόσο της ελληνικής επικράτειας όσο και της τοπικής αγοράς, συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ οι σύγχρονες εγκαταστάσεις θα εξυπηρετούν τον καταναλωτή που μέχρι τώρα μετακινούνταν σε άλλες περιοχές εκτός Πατρών για να καλύψει τις αγοραστικές του ανάγκες. Παράλληλα, οι πολλές, νέες θέσεις εργασίας, ενισχύουν την τοπική οικονομία ενώ τα brands που βρίσκονταν ήδη στην πατρινή αγορά, αυτά, θα αυξήσουν τον τζίρο τους ερχόμενα σε ένα τέτοιο εμπορικό πάρκο», επισημαίνει η Ten Brinke.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.