ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Το Σάββατο η απονομή των Διεθνών βραβείων ποίησης «Jean Moreas»

jean moreas e1678435778949 873x432.jpeg

Το Γραφείον Ποιήσεως και το Culture Book για ακόμα χρονιά απονέμουν τα Διεθνή Βραβεία Ποίησης «Jean Moreas» που αποτελούν πλέον έναν καθολικά αναγνωρισμένο θεσμό σε πανελλαδικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Η απονομή θα γίνει αύριο Σάββατο (ώρα 19:30) στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, με είσοδο ελεύθερη.

Τα βραβεία υπηρετούν την ποίηση, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς δόκιμους αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές να παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά διαμορφώνοντας ένα ποιητικό τοπίο υψηλής αισθητικής, λογοτεχνικής και πολιτισμικής αξίας.

Το Γραφείον Ποιήσεως τιμά ταυτόχρονα και  προσωπικότητες που υπηρετούν τη τέχνη του λόγου με το σύνολο του έργου τους. Απονέμονται επίσης, το Μεγάλο Βραβείο Jean Moreas, το Βραβείο Κωστής Παλαμάς, το Βραβείο Θανάσης Νάκας όπως και το μεγάλο Βραβείο σε Ελληνιστή η Ελληνίστρια που με το έργο τους προβάλλουν την ελληνική λογοτεχνία στο εξωτερικό.

Την επιτροπή κρίσης αποτελούν :

Ο Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος, καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – ποιητής (πρόεδρος της επιτροπής) και τα μέλη: Αντώνης Δ. Σκιαθάς, πρόεδρος του  Γραφείου Ποιήσεως, ποιητής – κριτικός λογοτεχνίας, Νικολακοπούλου Λίνα, ποιήτρια – στιχουργός, Γεωργία (Τζίνα) Καλογήρου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας και Διδακτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διώνη Δημητριάδου, κριτικός λογοτεχνίας – ποιήτρια, Βαγγέλης Τασιόπουλος, πρόεδρος στην Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης – ποιητής, Κώστας Κρεμμύδας, εκδότης περιοδικού «Μανδραγόρας» – ποιητής.

Τα  Βραβεία Jean Moreas έχουν αρωγούς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την Greek Library of London.

You may also like

Comments are closed.