ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Το σχέδιο του ΟΚΑΝΑ για να μπει ένα “στοπ” στην είσοδο ουσιών στα σχολεία

Facebook
Twitter
ka-4-3-850x460

Σημαντική παρουσία θα έχει ο ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα σε σχέση με την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων στα σχολεία ύστερα από τα όσα αποκαλύφτηκαν για το κύκλωμα διακίνησης στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Μαρούδα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη το σχέδιο δράσης που αρχικά αφορά το σχολικό συγκρότημα της πλατείας Μαρούδα έχει σαν βασικούς άξονες τα εξής σημεία:

-την χαρτογράφηση των αναγκών που υπάρχουν.

– την ενημέρωση στους άμεσα ενδιαφερόμενους (παιδιά και εκπαιδευτικούς) και την διαχείριση του ζητήματος.

-την πιο εξειδικευμένη  ενημέρωση των διαφόρων μερών (γονείς, μαθητών και καθηγητών).

Ο ίδιος τόνισε ότι ο όλος σχεδιασμός είναι από κοινού με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ μέσα σε αυτόν περιλαμβάνονται ομαδικές και ατομικές συνεδρίες σε μαθητές, σε εκπαιδευτικούς ή ακόμα και σε γονείς.

Επίσης μέσα στο επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν δύο ημερίδες από τον ΟΚΑΝΑ ειδικά για τις σχολικές κοινότητες και τις εξαρτήσεις σε ουσίες, για τις εθιστικές συμπεριφορές, για την επιθετικότητα και την παραβατικότητα των ανηλίκων, με την μία ημερίδα να απευθύνεται σε γονείς και την άλλη σε εκπαιδευτικούς.

Πέρα από τον σχεδιασμό αυτόν και τις άμεσες ενέργειες που γίνονται υπάρχει και ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο του ΟΚΑΝΑ για τα σχολεία της Πάτρας με αντίστοιχες δράσεις που θα λάβει χώρα από την επόμενη χρονιά.

Στόχος όλων αυτών των δράσεων πέρα από την ενημέρωση των μαθητών και των παιδιών είναι να μπορούν να διαπιστώνουν εύκολα οι μεγαλύτεροι (γονείς και εκπαιδευτικοί) τις αλλαγές συμπεριφοράς των νέων, τις λεγόμενες εθιστικές και εξαρτημένες συμπεριφορές και να προλαβαίνουν το πρόβλημα προτού ξεφύγει, καταφεύγοντας όσο γίνεται πιο άμεσα στους ειδικούς.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top