ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: “Το τρένο στο ΕΣΠΑ, η εργολαβία ξεκινά”

s1
Την είδηση ότι το τρένο θα φθάσει στην Πάτρα πολύ σύντομα καθώς οι μελέτες είναι σε ώριμο στάδιο και προχωράνε με γοργούς ρυθμούς μετέφερε η  Γενική Γραμματέας Υποδομών Μαρία-ΕλληΓεραρδή μέσα από τη συνεδρίαση του Δικτύου: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» (ΣΕΑΔΕ) που διοργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2022.

«Το όργανο του ΣΕΑΔΕ εργάζεται για την επιτάχυνση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, έργων υποδομής και προώθησης νέων δράσεων με γνώμονα το οικονομικό όφελος της κοινωνίας . Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη συμμετοχή των μελών αλλά και την ανταπόκριση των κυβερνητικών στελεχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία τρία χρόνια. Η κα Γεραρδή μας ενημέρωσε κατά τη συνεδρίαση, που έγινε στο Ρίον, σχετικά με τα σημαντικά έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τα οποία ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών με σχεδιασμό παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες αναφέροντας για πρώτη φορά ότι η μεγάλη εργολαβία του τρένου, που φθάνει τα 477 εκ ευρώ έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, έχει δρομολογηθεί. Το έργο πρέπει να ξεκινήσει άμεσα διότι κάθε λεπτό περαιτέρω καθυστέρησης έλευσης του τραίνου είναι μια ακόμα αθροιζόμενη απώλεια στο ήδη χαμένο ΑΕΠ της πόλης μας», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε η μελέτη αποκατάσταση της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγίου Βασιλείου. Έγινε αναλυτική παρουσίαση από μελετητές – ειδικούς επιστήμονες του δρόμου, της διάβρωσης των ακτών και του ποδηλατοδρόμου μήκους περίπου 4χλμ. «Είναι ένα φαινομενικά απλό αλλά δύσκολο έργο. Καταρχάς, διότι περιέχει το υγρό στοιχείο, το οποίο δυσκολεύει κάθε ενέργεια, δεύτερον επειδή πρέπει να συνυπάρξουν ομαλά πεζή, ποδηλάτες και αυτοκίνητα, θα γίνει ένας μεγάλος παρκοπεζόδρομος. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το αποτέλεσμα της μελέτης και διεκδικούμε την πλήρη εφαρμογή της».

εικόνα Viber 2022 09 21 19 41 25 661

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και πολιτιστικών συλλόγων: Ρίου, Ακταίου, Καστελοκάμπου, Αγίου Βασιλείου και Αραχωβιτίκων, καθώς επίσης αρκετά μέλη του ΣΕΑΔΕ,επιχειρηματίες, κάτοικοι του Ρίου, πολιτικοί μηχανικοί αλλά και ο Συντονιστής του ΣΕΑΔΕ Δημήτρης Μπαρμπούνης, η πολιτευτής της Ν.Δ Ευσταθία Γιαννιά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Σβόλης και Θεόδωρος Ξυλιάς. Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση για όλα τα τοπικά προβλήματα της δημοτικής ενότητας.

 

You may also like

Comments are closed.