ΠΑΤΡΑ: Το Βλατερό σε συσκότιση…

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη

Η ενεργειακή κρίση είναι γνωστό ότι έχει οδηγήσει – αναγκάσει επί των πραγμάτων – τους δήμους να περάσουν στην φειδωλή, με μέτρο και απολύτως ελεγχόμενη φωταγώγηση των δρόμων και συνοικιών.

Βέβαια οι κάτοικοι στην περιοχή του Βλατερού εξεγείρονται για το «απόλυτο σκότος» που κάθε βράδυ επικρατεί απ’ άκρη σ’ άκρη της γειτονιάς η οποία δεν απέχει παρά μόνο 5-10 λεπτά της ώρας με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.

Αλλά είναι το παραπάνω πρόβλημα που περιγράφουμε η κύρια αιτία του προβλήματος χαμηλού φωτισμού τα βράδια, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να είναι από δύσκολη έως και πολλές φορές άκρως καλυμμένη από το συναίσθημα φόβου για τους κατοίκους.

Πολλώ δε μάλλον για τους εφήβους και μικρότερους σε ηλικίας κατοίκους οι οποίοι  βλέπουν την παιδική χαρά της κατά τα άλλα πανέμορφής πλατείας, αλλά τους είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουν από τις 6 το απόγευμα και μετά.

Κάτοικοι – αναγνώστες της «Πολιτείας» – μας ζήτησαν να θίξουμε το θέμα. Μόνο που υποχρεούμαστε να το θέσουμε στις σωστές διαστάσεις διότι δεν είναι η μόνη γειτονιά σε ασυνήθιστη συσκότιση…

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top