ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Τριήμερο συνέδριο για την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης

Facebook
Twitter
Επιστημονικό συνέδριο με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, συνδιοργανώνουν η Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων περιοχής Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το συνέδριο με τίτλο «Όψεις της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» θα διεξαχθεί διαδικτυακά, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, το χρονικό διάστημα 15 με 17 Οκτωβρίου 2021 και οι θεματικοί του άξονες θα είναι η Ελληνική Επανάσταση και Διαφωτισμός, Ελληνική Επανάσταση και Εκπαίδευση, Ελληνική Επανάσταση: πηγή έμπνευσης στη λογοτεχνία, κ.α.

Βασικοί στόχοι του συνεδρίου είναι: (α) η διερεύνηση του ιδεολογικού, πολιτικού, πολιτισμικού, κοινωνικού και γλωσσικού πλαισίου μέσα στο οποίο έλαβε χώρα η εμπόλεμη δράση, και (β) η μεταγενέστερη θεώρηση των χρόνων του αγώνα στη λογοτεχνική παραγωγή και στην εκπαιδευτική πράξη.

Στον θεματικό άξονα, Ελληνική Επανάσταση και Εκπαίδευση θα συζητηθούν και θα αναλυθούν η Ελληνική Επανάσταση στα σχολικά εγχειρίδια, η διδασκαλία της Ελληνικής Επανάστασης σε σχολεία της ομογένειας, καθώς και καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top