ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τυφλός μαθητής ετών 28 κατέρριψε όλα τα στερεότυπα

tyflos mathitis TheBest 12 04 2022
Δύναμη της θέλησης στην Πάτρα! Ο 28χρονος Μπάμπης Κούτρας, κατόρθωσε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, παρά το ό,τι είναι τυφλός.

Ο 28χρονος Μπάμπης Κούτρας από την Πάτρα κατάφερε να πάρει το απολυτήριό του από το 12ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, μετά από εξετάσεις που έδωσε.

Το γεγονός έκανε γνωστό η διευθύντρια του σχολείου, Μαριάνα Μπαρτζάκλη με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, γράφοντας:

«Σήμερα ο Μπάμπης Κούτρας ήρθε να παραλάβει τον τίτλο σπουδών μετά την επιτυχία του στις απολυτήριες εξετάσεις!! Ο Χαράλαμπος έσπασε τα στερεότυπα καταγωγής, τα στερεότυπα ηλικίας, τα στερεότυπα αναπηρίας (είναι τυφλός). Η θέλησή του και το γινάτι του θα είναι εφόδια να κατακτήσει ό,τι επιθυμεί. Φτάνουν αυτά; Όχι. Πρέπει να τον στηρίξει και το σύστημα… Και εδώ το σύστημα δούλεψε καλά!

Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Γαλανοπούλου Κωνσταντίνα και την κυρία Μπασιούκα Demy Demy που του μαθαίνουν γραφή braille και που τον συνόδευσαν. Τη συνάδελφο Maria Krhtikou που τον εξέτασε γιατί ήξερε γραφή braille ,τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Σταυρογιαννόπουλο Αναστάσιο που συντόνισε και διασφάλισε την όλη διαδικασία. Γιατί όταν υπάρχει θέληση από όλους μας γίνονται τα όνειρα πραγματικότητα!

Δείτε και την ανάρτηση:

You may also like

Comments are closed.