ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Βγαίνουν κλιμάκια του Δήμου για τα τέλη

Facebook
Twitter

ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Αυτή την εβδομάδα βγαίνουν στην αγορά της Πάτρας τα συνεργεία του Δήμου επικεντρώνοντας στα καταστήματα εστίασης και την ενημέρωση για την καταβολή των δημοτικών τελών. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή και την αντιδημαρχία Οικονομικών, μετά την αναπροσαρμογή που έγινε στα δημοτικά τέλη, οι επαγγελματίες θα πρέπει να προθυμοποιηθούν προκειμένου να δουν ποια χρηματικά ποσά αντιστιχούν στον καθένα, ως επιχείρηση, έτσι ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις και τις οικονομικές εκκρεμότητες προς το δημοτικό ταμείο.

Ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας και υποχρεώσεων δυσανάλογων με τα έσοδα του Δήμου, αλλά και σε μια εποχή πληθώρας αρμοδιότητας που έχουν ανατεθεί στους ΟΤΑ χωρίς όμως τους αντίστοιχους πόρους, το θέμα μοιάζει να είναι καθοριστικής σημασίας. Πολύ περισσότερο, δε, όταν οι οφειλές προς τον Δήμο της Πάτρας από ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, οδηγούν σε άθροισμα δυσθεώρητο που με πολλή προσπάθεια και αλλεπάλληλες εκκλήσεις ή και οχλήσεις προς οφειλέτες προσπαθεί να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή, ώστε να καλύψει το οικονομικό «κενό» που υπάρχει.

 

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Αυτό που ξεκαθαρίζεται σε όλους τους τόνους από την πλευρά των δημοτικών υπηρεσιών, είναι ότι δεν θα υπάρχει η οδηγία της επιβολής προστίμων αλλά της ενημέρωσης και των συστάσεων, σε μια προσπάθεια οι επαγγελματίες να εναρμονιστούν με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον κανονισμό επιβολής τελών. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν τα κλιμάκια που θα βγουν στους δρόμους για να ελέγξουν κατάληψη χώρων και να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνει και η δημοπράτηση χώρων σε πλατείες που βρίσκονται σε απόσταση από τα καταστήματα,

 

ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Με αφορμή αυτή την αναφορά, να υπενθυμίσουμε ότι βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων η υπόθεση που αφορά τις οφειλές σε γενικότερη όμως κλίμακα, κι όχι μόνο από επαγγελματίες για χρήση χώρων, οδηγεί σε νούμερα που προκαλούν σοκ. Αφού στον Δήμο της Πάτρας οφείλουν 260.000 πολίτες χρωστούν από 1 έως 1.500 ευρώ, ενώ 125 εταιρείες χρωστούν συνολικά 25,2 εκατ. ευρώ στα δημοτικά ταμεία! Πιο εξειδικευμένα, και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, οι οφειλέτες, ανά κατηγορία και ύψος χρέους, είναι: 110.000 δημότες που χρωστούν από 1 έως 100 ευρώ, πάνω από 150.000 δημότες οι οποίοι χρωστούν από 1 έως 1.500 ευρώ και ανάλογη είναι η ιχνηλάτηση για οφειλές από 1.500 έως και 50.000 ευρώ! Χωρίς σε αυτά να γίνεται αναφορά για τις οφειλές των εταιρειών, όπως περιγράφεται παραπάνω.

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top