ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Βήμα γοργό» και οργασμός εργασιών στην Άνω Πόλη…

ΑΝΩ ΠΟΛΗ
Σε αντίθεση με όσα περιγράφονται στο ρεπορτάζ της «Πολιτείας» που αφορά στην ανάπλαση της Κάτω Πόλης, στην Άνω Πόλη αντιθέτως επικρατεί οργασμός εργασιών και το έργο προχωρά με γρηγορότερους ρυθμούς από το προβλεπόμενο.

Παρότι πρόκειται για έργο που εκτελείται στην πιο «δύσκολη» περιοχή, υπό την έννοια ότι μιλάμε για μια γειτονιά με υπέδαφος γεμάτο από αρχαία αλλά και σειρά από παλιές υπόγειες κατασκευές άλλων υπηρεσιών (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ κ.λπ.). Γεγονός που σημαίνει ότι κάθε λίγο και λιγάκι τα συνεργεία σταματούν τις εργασίες στο τάδε σημείο και συνεχίζουν σε ένα άλλο, για να επιστρέψουν στο ίδιο… κ.ο.κ..

«Παρά τις δυσκολίες όμως το έργο προχωρά ικανοποιητικά και θα δείτε εντυπωσιακές αλλαγές στην παλιά Πάτρα», σχολιάζει στην «Πολιτεία» ο αντιδήμαρχος Έργων Υποδομής Χρήστος Κορδάς.

Ως γνωστόν, πρόκειται για έργο βιοκλιματικής παρέμβασης που θα κοστίσει κατ’ εκτίμηση 7,4 εκατ. ευρώ και αφορά επιφάνεια συνολικού εμβαδού 170 στρεμμάτων, περιλαμβάνοντας αναπλάσεις πλατειών, κοινόχρηστους χώρους, πεζοδρομήσεις και δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρόμων, ανακατασκευή πεζοδρομίων και οδών κυκλοφορίας οχημάτων, διαμόρφωση χώρων στάθμευσης.

Θα τροποποιηθούν οι μικροκλιματικές συνθήκες, κατά τη θερινή περίοδο, ενώ θα εξασφαλιστεί η αυτόνομη διακίνηση ΑμεΑ, με παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, όπως σκαλοπάτια, απότομες κλίσεις, ανισοσταθμίες κ.λπ., ώστε όλη η περιοχή να είναι πιο φιλική, προσεγγίσιμη και με ασφάλεια προσβάσιμη.

You may also like

Comments are closed.