ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: “Βροχή” οι ακυρώσεις για ρεβεγιόν

Facebook
Twitter
Ρεβεγιόν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς και χωρίς μουσική θα κάνουν όσοι Πατρινοί επιλέξουν τα τοπικά καταστήματα εστίασης για να αλλάξουν τον χρόνο. Τα νέα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στο παρά πέντε προκάλεσαν για ακόμη μία φορά αναστάτωση στον κλάδο της εστίασης, καθώς «τινάζεται» στον «αέρα» ο προγραμματισμός των επιχειρηματιών που είχαν ήδη κάνει προμήθειες για το διήμερο της Πρωτοχρονιάς.

«Ο κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό, σε μια κατάσταση τραγική, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, έχουν κλείσει τους μουσικούς, έχουν κάνει αγορές» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς και προσέθεσε «η έξοδος το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, είναι η αλλαγή του χρόνου ουσιαστικά να μας βρει σε έναν χώρο διασκέδασης, σε ένα εστιατόριο, σε ένα μπαρ με τους φίλους μας, τους συγγενείς μας να γιορτάσουμε την έλευση του νέου χρόνου. Είναι καταστροφή για τον κλάδο, ο οποίος αιμορραγεί εδώ και 20 μήνες, με 4 μήνες καλούς και με έναν τζίρο χαμένο πάνω από 2,5 δισ.».

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά  «το να χάνουμε τόσους συμπολίτες μας την ημέρα σαφώς τον κλάδο δεν τον αφήνει αδιάφορο, από την άλλη δεν μπορούμε να δεχτούμε τις συνέπειες των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας χωρίς καμία στήριξη. Ο κλάδος θα οδηγηθεί με βεβαιότητα σε λουκέτα πλέον».

Πέρα όμως από τα εστιατόρια και τις καφετέριες το μεγαλύτερο πλήγμα από την εφαρμογή των νέων μέτρων δέχονται τα κέντρα διασκέδασης, τα οποία «κλείνουν», αφού χωρίς μουσική είναι αδύνατον να δεχτούν κόσμο.

Όπως έλεγαν επιχειρηματίες της Πάτρας «το τριήμερο ήμασταν sold out και βάσει των κρατήσεων είχαμε κάνει προμήθειες. Τώρα όλα τινάζονται στον αέρα».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top