ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: “Ξαναχτύπησε” ο μαϊμού λογιστής! Βρήκαν το τηλέφωνό του

Facebook
Twitter

Ξαναχτύπησαν οι μαϊμού λογιστές στην Πάτρα οι οποίοι προσπαθούν να εξαπατήσουν υπαλλήλους καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, εμφανίζονται ως… λογιστές του μαγαζιού και ζητούν προσωπικά στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών!

Το θέμα συζητήθηκε και χθες μεταξύ μελών του ΣΚΕΑΝΑ και αποφάσισαν να ενημερώσουν όλους τους υπαλλήλους τους ώστε να μην την… ξαναπατήσουν! Θύματα των απατεώνων κυρίως εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, άγνωστος καλεί σε καταστήματα του κλάδου και παριστάνοντας τον λογιστή της επιχείρησης ζητά από τους εργαζόμενους το iban τους, λέγοντάς τους ότι το θέλει για να προχωρήσει τις διαδικασίες και να πάρουν το επίδομα στήριξης που δίνει η κυβέρνηση για τον covid ή για να κάνει δήλωση αναστολής οπότε τα χρήματα να μπουν απευθείας (υποτίθεται) στον τραπεζικό λογαριασμό!

Mε αυτόν τον τρόπο, ο δράστης αποσπά χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων. Στα τέλη του Νοεμβρίου 2021 είχαν εξαπατηθεί δύο εργαζόμενοι και είχαν χάσει συνολικά 6.000 ευρώ! Η ΕΛΑΣ έχει ειδοποιήσει εδώ και μήνες για τέτοιους είδους απάτες. Οπως είναι γνωστό, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δίνονται προσωπικά στοιχεία μέσω mail ή μέσω τηλεφώνου γιατί είναι βέβαιο πως ο απατεώνας θα «εξαφανίσει» τα χρήματα από τον λογαριασμό μας… μέσα σε δευτερόλεπτα!

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέλη του ΣΚΕΑΝΑ έχουν μέχρι και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του “μαϊμού” λογιστή.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top