ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: ”Ξέφυγε” η κατάσταση με τους Ρομά στην Εγλυκάδα – Μπαίνουν σε σπίτια, ενώ ξέρουν ότι οι ιδιοκτήτες είναι μέσα!

patra peripoliko astinomia
Αφόρητη έχει γίνει η κατάσταση στην περιοχή της Εγλυκάδας, στην Πάτρα, εξαιτίας του καταυλισμού σε παρακείμενο σημείο. Οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί, καθώς οι κλοπές όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι σύνηθες πλέον φαινόμενο.

Η ”Πολιτεία” δέχτηκε καταγγελία από οικογένεια στην περιοχή, στο σπίτι της οποίας, είναι η δεύτερη φορά που ”μπουκάρουν” ρομά, για να κλέψουν.

Συγκεκριμένα, την πρώτη φορά, πριν ένα χρόνο, η ιδιοκτήτρια ήρθε αντιμέτωπη με τον κλέφτη, μέρα μεσημέρι και ενώ, έκανε δουλειές του σπιτιού. Η γυναίκα είχε ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες και μπαίνοντας σε ένα από τα υπνοδωμάτια, «έπεσε» πάνω σε έναν ανήλικο ρομά, που έψαχνε τα συρτάρια, έβαλε τις φωνές και ο έφηβος άνδρας, (ευτυχώς, χωρίς να τη χτυπήσει), πήδηξε από το μπαλκόνι και εξαφανίστηκε. Η ιδιοκτήτρια τότε κάλεσε την αστυνομία, πήραν αποτυπώματα, αλλά τελικά η υπόθεση ξεχάστηκε, όπως και η πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων.

Χθες βράδυ, η συγκεκριμένη γυναίκα, είχε ξαπλώσει και παρακολουθούσε τηλεόραση, με την υπόλοιπη οικογένειά της να βρίσκεται στα άλλα δωμάτια του σπιτιού. Γύρω στις 11, εμφανίστηκε μπροστά της ένας άνδρας, οποίος είχε ανέβει πάλι από το μπαλκόνι, η γυναίκα άρχισε να φωνάζει, ο γιος της έτρεξε να τον προλάβει, αλλά τελικά ο κλέφτης ξέφυγε πάλι.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι το σπίτι δεν είναι απομονωμένο, ούτε παλιάς κατασκευής. Εξάλλου, όλοι στη γύρω περιοχή, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Απλώς, όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση ”ξεφεύγει περισσότερο”, με τους κατοίκους να αναγκάζονται να αμπαρώνονται στα σπίτια τους, χειμώνα καλοκαίρι και να έχουν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα και θέμα δημόσιας υγείας.

Ο καταυλισμός των ρομά στην Εγλυκάδα, ξεπερνά τα 1500 άτομα, με ανύπαρκτη υγιεινή, ατομική καθαριότητα, αποχέτευση και γενικά με άθλιες συνθήκες διαβίωσης, τις συνέπειες των οποίων δυστυχώς, τις επωμίζονται και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής.

Παρά τις εκκλήσεις στο δήμο και στην πολιτεία, η κατάσταση, όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά χειροτερεύει, με τους περίοικους να φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα, καθημερινά.

You may also like

italia exafanisi ΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Ήρθε η στιγμή να βάλω τη λέξη τέλος», είχε γράψει στο γράμμα του – Όλα αυτά τα χρόνια η γυναίκα του συνέχισε να τον ψάχνει – Bρέθηκε στην Πάτρα από τηλεοπτική εκπομπή

Τηλεοπτική εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η οποία ασχολείται με υποθέσεις ανθρώπων που έχουν ...

Comments are closed.