ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Ξεκινά έρευνα για τα ναρκωτικά στου «Μαρούδα»

Facebook
Twitter
NARKOTIKA_PATRA_SXOLEIO-3

Στο σχολικό συγκρότημα Μαρούδα επιστρέφουν σήμερα στα θρανία οι 4 ανήλικοι που έχουν κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών υπό την «καθοδήγηση» των τεσσάρων ενηλίκων που ήδη είναι προφυλακισμένοι. Μάλιστα δύο εκ των τεσσάρων ανηλίκων είναι αδέλφια με τους δύο εκ των «ηγετών» της σπείρας. Η έρευνα της Εισαγγελίας είναι σε εξέλιξη και για το θέμα της πιθανής εμπλοκής στην υπόθεση ακόμη και εκπαιδευτικών όχι φυσικά με την κατηγορία της πώλησης ναρκωτικών, αλλά της πιθανής αμέλειας που έδειξαν σε σχέση με όσα συνέβαιναν στο σχολείο, αφού ως γνωστόν… μέχρι και σε τοίχους ήταν γραμμένες οι «τιμές» πώλησης του χασίς.

 

Οσον αφορά τους προφυλακισθέντες, περιγράφονται ως ψυχροί και αδίστακτοι με τον «εγκέφαλο» να χαρακτηρίζεται ως άτομο ιδιαίτερα χειριστικό. Είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν γύρω από το όνομά τους το μύθο των «τιμωρών», όπως είπαν οι δικηγόροι των ανηλίκων και εκβίαζαν τα «μικρά»: «Θα σε σκοτώσουμε, θα σε σφάξουμε» ήταν μόνο μερικές από τις απειλές προς τα ανήλικα θύματά τους, όταν εκείνα αρνούνταν να συνεργαστούν, είτε αναλαμβάνοντας τον ρόλο των διακινητών των ναρκωτικών ουσιών, είτε να λειτουργήσουν ως μεσάζοντες για την προσέλκυση νέων πελατών, από τον κύκλο των συμμαθητών τους. Λέγεται μάλιστα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έλειπαν και οι ξυλοδαρμοί.

 

Χαρακτηριστικό της τρομοκρατίας και της απόλυτης υποταγής που επικρατούσε είναι τα λόγια ανήλικου που εμπλέκεται στην υπόθεση. «Με σώσατε» φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Στους μαθητές βαποράκια επιβάλλονταν χρηματικά πρόστιμα. Με το πρόσχημα κάποιου λάθους, όπως για παράδειγμα η αργοπορία σε ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών, υποχρεώνονταν κατά κύριο λόγο, από τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος να καταβάλλουν 50 ευρώ ως τιμωρία. Αποτέλεσμα, οι ανήλικοι να βρίσκονται χρεωμένοι με ποσά της τάξεως των 500 και 400 ευρώ. Μάλιστα, σε μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες εξέφραζαν την αγωνία για τον τρόπο εξεύρεσης των χρημάτων, υπό τον φόβο των συνεπειών, από τους κατηγορούμενους.

 

Εκτός από τη διακίνηση ναρκωτικών, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διευρύνει τη δράση τους, αποκομίζοντας κέρδη ως φαίνεται από επιθέσεις σε μαθητές. Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία Πατρών, από γονείς θυμάτων, τα παιδιά τους μπήκαν στο στόχαστρο της συμμορίας, με τους κατηγορούμενους να τα ξυλοκοπούν και να τ’ απειλούν. Οπως καταγγέλθηκε, αυτό που ζητούσαν ήταν να τους καταβάλλεται κάθε μήνα το ποσό 50 €, με τον «αρχηγό» να απαντά αυστηρά: «γιατί έτσι θέλω εγώ…». Δύο εκ των κατηγορουμένων έχουν απασχολήσει τις Αρχές για άσκηση βίας κατά ανηλίκων.

 

Όλα τα παραπάνω κάνουν ιδιαίτερα δύσκολη την σημερινή μέρα (φυσικά και τις επόμενες) στο σχολικό συγκρότημα Μαρούδα. Αγνωστο επίσης παραμένει ποια θα είναι και η τύχη των παιδιών και αν θα απομακρυνθούν από το σχολείο… «αλλάζοντας περιβάλλον»!

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top