ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι ανακρίσεις για την υπόθεση του κυλικείου στο ΠΓΝΠ

Facebook
Twitter
Φαίνεται ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στο περιβόητο θέμα της οικονομικής «τρύπας» στο κυλικείο εργαζομένων του νοσοκομείου του Ρίου. Η «Πολιτεία» είχε αποκαλύψει τον Ιούνιο του 2020, όταν κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών είχε αρχίσει να καλεί τους εμπλεκόμενους της υπόθεσης για να καταθέσουν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο φάκελος της δικογραφίας παραπέμφθηκε σε ανακριτή για να ξεκινήσει ο κύκλος των ανακρίσεων και η υπόθεση να καταλήξει σε δίκη εφόσον αποδειχθεί πως διαπιστώνονται αξιόποινες πράξεις. Μάλιστα μεταξύ των κληθέντων συμπεριλαμβάνονται και πρόσωπα που είχαν εκφράσει την επιθυμία ενασχόλησης με εκλογικές διαδικασίες κομματικού χώρου.

Το μείζον είναι αν όντως φανεί πως πρόκειται για σκάνδαλο, όπως εξ αρχής έγινε λόγος. Με τα όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας να παραπέμπουν σε αθρόες αναλήψεις χρημάτων που σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, το οποίο είχε αποκλειστικά δημοσιοποιήσει πέρυσι η «Πολιτεία»,  ελάμβαναν με διάφορες αιτιάσεις ορισμένοι εργαζόμενοι χωρίς να προσκομίζουν φορολογικά παραστατικά, όπως ο νόμος προβλέπει.

Το ιστορικό του «σκανδάλου»

Το σκάνδαλο είχε αποκαλυφθεί το 2017, επί θητείας Πισιμίση, έπειτα από καταγγελία που έκανε υπάλληλος του κυλικείου εργαζομένων στο ΠΓΝΠ, παραδίδοντας φάκελο με στοιχεία στον τότε διοικητή του νοσοκομείου. Ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Εισαγγελία παραδίδοντας τον φάκελο προς διερεύνηση.

Παράλληλα διατάχτηκε και έλεγχος ορκωτών λογιστών οι οποίοι παρέδωσαν το πρώτο πόρισμα στις 17 Μαΐου του 2019 (εκείνο που αποκάλυψε η «Πολιτεία» – ένθετη φωτογραφία) σύμφωνα με το οποίο: 19 εργαζόμενοι φέρονται να έκαναν αναλήψεις, κατά μονάς ή κατά ομάδες. Μόνο για το έτος 2017 υπολογίζεται ότι πάρθηκαν απ’ το ταμείο 22.428,70 € αλλά αποδόθηκαν φορολογικά παραστατικά μόλις για τα 10.589,50 €. Συνολικά, εικάζεται ότι η «μαύρη τρύπα» ξεπερνά τις 35.000 €!

Αχιλλέας Ροδίτης

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top