ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ξεκινούν οι τακτικές εκδηλώσεις της Αστρονομικής Εταιρείας Ωρίων στο Πανεπιστήμιο

vwxxbpzrtr655b9c162811f

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση της, αρχίζει και πάλι τις τακτικές εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο, σε νέο χώρο! Εφεξής, ο χώρος των ομιλιών θα είναι το Τμήμα Γεωλογίας.

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας προσκαλεί το κοινό αυτή την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 20:00 σε μία βραδιά με τίτλο «Μια χρονιά σε μια ώρα – Αστρονομικά γεγονότα και νέες αστρονομικές γνώσεις από το 2023» και ομιλητή τον κ. Αργύρη Δρίβα, Φυσικό και αντιπρόεδρο του «Ωρίωνα».

Περίληψη ομιλίας:

Ποια αστρονομικά γεγονότα συνέβησαν φέτος; Ποιες νέες γνώσεις πρόσθεσαν οι αστρονομικές παρατηρήσεις; Ποιες νέες διαστημικές αποστολές ξεκίνησαν και για ποιους προορισμούς; Αρκετές σημαντικές στιγμές, και ίσως κάποιες ασήμαντες, από τον κόσμο του Διαστήματος θα παρουσιάσει ο Αργύρης Δρίβας.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/706086244485876/

Χώρος διεξαγωγής είναι η αίθουσα 026 που βρίσκεται στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επισημαίνεται στην ανακοίνωση πως λόγω του προσωρινού κλεισίματος της εισόδου από τον κυκλικό κόμβο του Πανεπιστημίου που εξυπηρετεί το Τμήμα Γεωλογίας, για να έρθει κάποιος με αυτοκίνητο πρέπει να μπει από την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου (όπου είναι το φυλάκιο), να στρίψει αριστερά στο φανάρι της Πρυτανείας προς την οδό Καζαντζάκη και μετά πάλι αριστερά στην οδό Υπατίας. Το κτήριο Γεωλογίας είναι το τελευταίο μεγάλο κτήριο που θα συναντήσετε πριν το τέλος του δρόμου (υπάρχει συνημμένος χάρτης).

Στίγμα Τμήματος Γεωλογίας: https://maps.app.goo.gl/CbGZQqihmhgnFd65A (προσοχή το google δεν κάνει πάντα σωστή δρομολόγηση).

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Την πρόσκληση για την εκδήλωση απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»

https://www.orionas.gr

bzcfmyefgp655b9db2155fd

You may also like

Comments are closed.