ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Ξεκινούν συζητήσεις για τραμ, με γραμμικό πάρκο και νέους ποδηλατοδρόμους!

Facebook
Twitter
3874301

Μέσα στον μήνα αναμένεται να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο το σχέδιο για την βιώσιμη αστική κινητικότητα, χαράσσοντας έτσι μια νέα σελίδα στον αστικό ιστό της πόλης για την μετακίνηση, με προτάσεις που θα έχουν έναν μακροπρόθεσμο ορίζοντα και θα αφορούν την επόμενη εικοσαετία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η κατάρτιση του σχεδίου από τον ιδιώτη μελετητή και την αντιδημαρχία Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού είναι έτοιμη και ολοκληρώθηκε ύστερα από αντίστοιχες αυτοψίες σε όλες τις περιοχές του αστικού ιστού, αλλά και μετά από συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι βασικοί άξονες έχουν ετοιμαστεί και στο δημοτικό συμβούλιο θα υπάρχει ξεχωριστή καρτέλα για την κάθε κατηγορία αφού το σχέδιο αστικής κινητικότητας αφορά την κάθε περιοχή εντός του αστικού ιστού της πόλης, αλλά και διαφορετικά ζητήματα που συνθέτουν από μόνα τους κατηγορίες.

Τρία από τα κυρίαρχα ζητήματα που περιλαμβάνονται στο όλο σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι το τραμ εντός του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, το γραμμικό πάρκο στην παραλιακή ζώνη που θα ενώνει το Ρίο με τον Άγιο Ανδρέα πάνω από την υπόγεια χάραξη του τρένου, αλλά και ένα νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που θα αφορά τις περιοχές εκτός του κέντρου και την ενίσχυση της πράσινης μετακίνησης.

Μέσα σε αυτό το σχέδιο θίγονται επίσης όλα τα ζητήματα μετακίνησης ανθρώπων και αντικειμένων εντός του αστικού ιστού, κάτι που σημαίνει ότι θα οριστικοποιήσει ώρες φορτοεκφόρτωσης, διέλευσης αστικών λεωφορείων, τις εισόδους και εξόδους της πόλης και δεκάδες ακόμα θέματα που έχουν να κάνουν με την κινητικότητα στην Πάτρα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top