ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: «Ζεστάθηκε» η αγορά και η εστίαση

Facebook
Twitter

Η αγορά «ζεστάθηκε» για τα καλά το τελευταίο τριήμερο των Χριστουγέννων. Οι πρώτες εκτιμήσεις των εμπόρων αλλά και των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής συγκλίνουν σε αυτό το συμπέρασμα και θεωρούν πως οι Πατρινοί βρήκαν την ευκαιρία στη διάρκεια του Σαββάτου και της Κυριακής όχι μόνο να περπατήσουν την αγορά, αλλά και να γεμίσουν τα χέρια τους με τσάντες αγορών από το σύνολο των καταστημάτων της πόλης.

Κοινή είναι η πεποίθηση, πως τα ταμεία των καταστημάτων «έκλεισαν» γεμάτα γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία και για αυτή την εβδομάδα, οπότε συνεχίζονται οι εορταστικοί ρυθμοί και η αγορά συνεχίζει να κινείται με εορταστικό ωράριο.

Πέραν των εμπορικών καταστημάτων, το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε και στα κέντρα διασκέδασης αλλά και σε επιχειρήσεις εστίασης που διοργάνωσαν Χριστουγεννιάτικα Ρεβεγιόν. Η κίνηση ήταν μεγάλη, κάτι που αναμενόταν και από τις πολλές κρατήσεις που είχαν γίνει από την αρχή της εβδομάδας.

Το ίδιο συνέβη και στα καφέ της Πάτρας. Ιδιαίτερα την Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο παραμονή των Χριστουγέννων, στο κέντρο της πόλης επικράτησε το αδιαχώρητο με τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου να έχει την τιμητική του, όπως και η Αγίου Νικολάου αλλά και η Τριών Ναυάρχων και η Πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες το πρωί και το μεσημέρι των Χριστουγέννων στα κεντρικά ζαχαροπλαστεία της Πάτρας. Δεν είναι υπερβολή να σημειωθεί πως εκτός από την κίνηση που ήταν μεγάλη, για αρκετές ώρες σχηματίστηκαν και ουρές πελατών τόσο εντός όσο και εκτός των καταστημάτων.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκαν και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση, ο οποίες ωστόσο δεν πτόησαν τους Πατρινούς οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά για να αγοράσουν τα δώρα τους.

ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Ύστερα από τη σκληρή περίοδο της πανδημίας, φέτος φαίνεται πως ήταν η πρώτη χρονιά που οι Πατρινοί αποφάσισαν να το «ρίξουν έξω». Παρά την ακρίβεια και την πληθωριστική επέλαση, άνοιξαν τα σπίτια τους και μετά από τρία χρόνια διοργανώθηκαν και πάλι ρεβεγιόν κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί σε μεγαλύτερο βαθμό και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

«ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ» ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Σε εορταστικό κλίμα και τα Καλάβρυτα που είτε με χιόνι είτε χωρίς, αποτελούν κορυφαίο προορισμό και για την εορταστική περίοδο. Η πληρότητα των καταλυμάτων για το τριήμερο των Χριστουγέννων ξεπερνά το 90% και με πολλούς να επιλέγουν τον συγκεκριμένο προορισμό και για ημερήσια απόδραση. Οι Καλαβρυτινοί είναι έτοιμοι να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες και το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top