ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Με επιτυχία ξεκίνησε η πρώτη Καρναβαλούπολη στην Παραλία – ΦΩΤΟ

DSC579749370 850x460 1

Σε έναν παιδότοπο χαράς, φαντασίας, καρναβαλικής διασκέδασης και ευφορίας εξελίχτηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου το πρωί έως τις 14.00 η πρώτη περιφερειακή Καρναβαλούπολη στην Παραλία Πατρών (πλατεία 25ης Μαρτίου και Καπετάνιου Γριτζέλη, πλησίον Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας “Ο Άγιος Ιωάννης”) προκαλώντας το κέφι των μικρών καρναβαλιστών, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους κάνοντας πράξη την αποκέντρωση των καρναβαλικών δράσεων στις απομακρυσμένες περιοχές από το κέντρο της πόλης. Η Καρναβαλούπολη που εγκαινίασε τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού των Μικρών και διοργανώθηκε από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας “Ο Άγιος Ιωάννης”.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ξεδώσουν και να χαρούν με την ψυχή τους σε ένα ευχάριστο διάλειμμα ξεγνοιασιάς κάτω από το ζεστό ήλιο μιας υπέροχης μέρας.

Καρναβαλικές φορεσιές, έντονα χρώματα, ηχηρά γέλια και φωνές, παιχνίδια, χορός, μουσική, καρναβαλικές κατασκευές και στοιχεία, παιδική αθωότητα διαμόρφωσαν το πλαίσιο για να αναπτυχθούν οι ποικίλες δράσεις της Καρναβαλούπολης. Τα καρναβαλικά στοιχεία- ζωάκια, κατασκευές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.

Η πλατεία γέμισε από περισσότερα από 250 παιδιά και τους συνοδούς τους που δημιούργησαν το πιο ζεστό αποκριάτικο κλίμα.

Κεντρικό δρώμενο της Καρναβαλούπολης ήταν το διαδραστικό παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου και τσίρκου που έστησαν οι x-saltibagos εμπλέκοντας τους μικρούς σε ενεργό συμμετοχή. Τα παιδιά μοιράστηκαν στις τέσσερις γωνίες και συμμετείχαν σε παιχνίδια κατασκευών. Μια εμψυχώτρια τούς διάβαζε παραμύθι του «Χαμένου μαγικού πετραδιού» στο οποίο βασίστηκε το διαδραστικό παιχνίδι. Κάθε παιδί κατασκεύασε μια μικρή κούκλα, την οποία μετά το τέλος της παράστασης την πήρε μαζί του.

DSC602749384
DSC589249375

Μουσικοχορευτικό παιχνίδι, ζωγραφική, καρναβαλικά χτενίσματα

Μετά το παιχνίδι των x-Saltibagos η Αριστέα Δημητροπούλου (γυμνάστρια και υπεύθυνη Καρναβαλικού εκπαιδευτικού εργαστηρίου της ΚΕΔΗΠ στα Παλαιά Σφαγεία) έκανε με τα παιδιά μουσικοχορευτικό παιχνίδι σε καρναβαλικούς ρυθμούς, όπου συμμετείχαν διασκεδάζοντας. Οι πιο μικροί φίλοι μας ζωγράφισαν φιγούρες από τους ήρωες του Καρναβαλικού των Μικρών (τζίτζικας , μέρμηγκας και πασχαλίτσα).

Παράλληλα έγιναν καρναβαλικά χτενίσματα για τους μικρούς καρναβαλιστές από το Τμήμα Κομμωτικής του 6ου ΕΠΑΛ Πατρών και στο τέλος μοιράστηκαν σοκολάτες, χυμοί και αναμνηστικά πολύχρωμα βραχιολάκια με τη γραπτή ένδειξη «Πατρινό Καρναβάλι». Η μεγάλη παρουσία των εθελοντών του Πατρινού Καρναβαλιού συνετέλεσε στην άρτια διοργάνωση της πρώτης αυτής Περιφερειακής Καρναβαλούπολης.

Στην αρχή της Καρναβαλούπολης πραγματοποιήθηκε τηλεοπτική σύνδεση με την εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Ενημέρωση» μεταφέροντας την ατμόσφαιρα σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Τους λιλιπούτιους καρναβαλιστές καλωσόρισε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή.

Τις δράσεις στην Παραλία Πατρών παρακολούθησαν η αντιδήμαρχος Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης, Δημοτικής Περιουσίας και Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων Αναστασία Τογιοπούλου, η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας – Κοινότητα Παραλίας Παναγιώτης Ζωγράφος και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παραλίας Πατρών «Άγιος Ιωάννης» Κωνσταντίνος Πασχέντης.

Ήταν μια πολύ καλή πρόγευση για να προετοιμαστούμε όλοι για τη γιορτή των μικρών καρναβαλιστών, που στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών έχει να προσφέρει πολλές εκπλήξεις.
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το ραντεβού ανανεώνεται με δυο Καρναβαλουπόλεις. Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 11:30-13:30 Καρναβαλούπολη στην κεντρική πλατεία της Αρόης και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 11:30-13:30 στα Παλαιά Σφαγεία.

DSC5964
DSC587849374
DSC607349389

You may also like

Comments are closed.