ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Μουσικό άρμα και Τελάλισσα δίνουν το σύνθημα της έναρξης

rtcpbqeocq65a6338ad3c33

Ακούσατε, ακούσατε…Και το Πατρινό Καρναβάλι 2024 αρχίζει»

Αυτή τη γνώριμη φράση, αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Πατρινού Καρναβαλιού και αισιόδοξη νότα χαράς και αισιοδοξίας, που εκπέμπει η μεγάλη γιορτή της Πάτρας, θα ηχήσει από την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στους δρόμους της Πάτρας. 

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Αντωνίου και κατά έθιμο μέρα έναρξης του Καρναβαλιού, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου (πρωί και βράδυ) και το Σάββατο 20 Ιανουαρίου (πρωί) ενόψει της παράδοσης του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο, το Μουσικό Άρμα άλλοτε με ηχογραφημένη τη φωνή και άλλοτε με φυσική παρουσία της τελάλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Μαρίας Αγουρίδη θα μεταφέρει στην πόλη το ελπιδοφόρο μήνυμα της έναρξης.

Τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα είναι η Μαρία Αγουρίδη, προαναγγέλοντας την έναρξη με τον γνωστό εξωστρεφή, δυναμικό και χιουμοριστικό τρόπο της καλώντας τον κόσμο να κατέβει στο κέντρο της καρναβαλικής Πάτρας το Σάββατο 20 Ιανουαρίου για τις εκδηλώσεις της Ημέρας Έναρξης και την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024.

Το πρόγραμμα των διαδρομών του Μουσικού Άρματος έχει ως εξής:

Τετάρτη 17.1.2024 

-ώρα 10.30:

Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα Γούναρη-Κορίνθου-ΠλατείαΓεωργίου-Κορίνθου-Αγ.Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Οθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραισκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ.Νικολάου-Κανακάρη-Παπαφλέσσα-Ακτή Δυμαίων-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου–Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Γούναρη-Καραισκάκη-Πατρέως-Αγ. Ανδρέου-Αράτου-Κανακάρη-Αγ. Νικολάου-25ηςΜαρτίουΓερμανού-3ουΟρειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους- Πετρωτό.

Παρασκευή 19.1.2024 

-ώρα 10.30

10.30 το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή:

Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-ΤΕΙ-Καλαβρύτων-Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα-Ευβοίας-Ανθείας-Εργατικές Κατοικίες Ανθείας-Οδυσσέα Ελύτη (αναστροφή)-Αγίου Ιωάννου Πράτσικα-Αγίας Τριάδος-Δορυλλαίου-Ιωνίας-Πόντου Πλατεία Ελευθερίας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου- Κορίνθου- Φαβιέρου- Έλληνος Στρατιώτου-Νοταρά-Αγυιάς-Ηρώων Πολυτεχνείου-Οθωνος Αμαλίας-Καρόλου-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Αγίας Τριάδος-Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου-Σολωμού-Σμύρνης-Αγίας Τριάδος-Πλατεία Βούδ-Γεωργίου Ολυμπίου-Σολωμού-Καραϊσκάκη-Γούναρη-Κλάους-Πετρωτό

-ώρα 18.00 : Πετρωτό – Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλ.Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ.Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Οθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραϊσκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ.Νικολάου-Κανακάρη-Γούναρη-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου- Ρήγα Φεραίου-Αράτου-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους-Πετρωτό

-ώρα 10.00: Το μουσικό άρμα θα αναχωρήσει από το Πετρωτό ακολουθώντας τη διαδρομή: Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα Γούναρη-Αγ. Ανδρέου –Τριών Συμμάχων όπου θα συναντηθεί με τα υπόλοιπα σχήματα και τους συμμετέχοντες της πομπής για την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου.

-ώρα 11:30 Αναχώρηση πομπής από την Πλατεία Τριών Συμμάχων. Η πορεία που θα ακολουθηθεί είναι: Αγίου Νικολάου, Μαιζώνος – άφιξη στο Δημαρχείο όπου θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο.

You may also like

Comments are closed.