ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Δώρο Θεού οι γιατροί που μάχονται ενάντια στον κορονοϊό!

εικόνα Viber 2021 11 01 12 44 38 252

Ξεκάθαρος και για το θέμα του εμβολιασμού για να σωθούν ζωές

 

Νέα παρέμβαση του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου για το ζήτημα του κορονοϊού. Τηρώντας πιστά τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, αλλά και ταυτόχρονα έχοντας πλήρη γνώση για όσα συμβαίνουν σε σχέση με την πανδημία, ο Σεβασμιώτατος τα είποε για μία ακόμη φορά έξω από τα δόντια, καλώντας τους πιστούς να «κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους τους παρασύρουν με αποτέλεσμα να χάνονται συνεχώς ζωές. Ο Μητροπολίτης Πατρών προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος. Με αφορμή την πανδημία και το κίνημα των αντιεμβολιαστών και αρνητών του κορωνοϊού, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σημασία της επιστήμης στο πεδίο της υγείας.

Συγκεκριμένα έκανε αναφορά αφ’ ενός σε όσους απολυτοποιούν την επιστήμη και παραγκωνίζουν την πίστη, αφ’ ετέρου σε εκείνους που περιμένουν την ίαση μόνο μέσω της πίστης. Σε ιδιαίτερη μνεία, αναφέρθηκε στους γιατρούς, οι οποίοι – όπως καθένας από τη δική του θέση- αποτελούν το εργαλείο, το δώρο του Θεού.  Είναι προφανές ότι μετά και από αυτήν την αναφορά του ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί και πάλι την οργή των «φανατικών» πιστών οι οποίοι όχι απλά δεν επιθυμούν να ακούν για το εμβόλιο, αλλά ούτε καν για τους γιατρούς που ασχολούνται με τον κορονοϊό! Ωστόσο οι περισσότεροι Μητροπολίτες ακολουθούν την ίδια «γραμμή» με τον Πατρών. Οι μόνοι που αποπροσανατολίζουν τους πιστούς από όσα τονίζουν οι επιστήμονες, είναι οι Αιτωλίας Κοσμάς και Κυθήρων Ανδρέας.

 

Πρόβλημα στο Αίγιο

Την ίδια ώρα στο Αίγιο επικρατεί μεγάλη σύγχιση μεταξύ των πιστών. Ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερώνυμος είναι πλήρως εμβολιασμένος, έστω και αν έχει νοσήσει και φυσικά όπου σταθεί και όπου βρεθεί αναφέρεται στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος… «σκάβει λάκκους» για γιατρούς αλλά και όσους Ιεράρχες τάσσονται υπέρ του εμβολίου (προ ημερών τα έβαλε με τον Λαρίσης). Είναι προφανές ότι οι δύο Ιεράρχες είναι σε μία άτυπη «κόντρα» έστω και αν αυτή δεν φαίνεται στο κοινό!

You may also like

317563752 2275069279341644 1195958024336886083 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αιγιάλεια: Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης αλλά και … η αδιαφορία του Δήμου! Με σοβαρά προβλήματα υγείας και αποκλεισμένη από το σπίτι της…

Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης γυναίκας από την Αιγιάλεια με σοβαρά προβλήματα υγείας! Το σπίτι ...

Comments are closed.