ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πατρών Πύργου: Η έλλειψη αντιολισθητικού τάπητα και η αναζήτηση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα

Facebook
Twitter
Μετά τις 8.30 το βράδυ της Τρίτης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, μετά το δυστύχημα με τους δύο νεκρούς που σημειώθηκε το πρωί.

Στις 8:20 δόθηκαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, μετά από μια μαραθώνια επιχείρηση ανάσυρσης της νταλίκας που είχε διπλώσει στο οδόστρωμα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ένα ζευγάρι από την Αμαλιάδα, γονείς 3 παιδιών, ήταν τα θύματα του τροχαίου που σημειώθηκε το πρωί στο 14 χιλιόμετρο της Πατρών Πύργου στο ύψος των Τσουκαλέικων.

TA AITIA

H ολισθηρότητα του δρόμου λόγω της πρωινής βροχής και η ανυπαρξία μέτρων οδικής ασφάλειας σε ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία της Πατρών – Πύργου είναι τα αίτια του τραγικού ατυχήματος που στοίχισαν τη ζωή σε δύο ακόμα αθώα θύματα, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Ο Χάρος είχε στήσει καρτέρι σε ανδρόγυνο στη 14.200 χιλιο-μετρική θέση της Πατρών – Πύργου στο ύψος των Τσουκαλεΐκων, σ’ ένα σημείο του τρόμου(!), στο οποίο έχουν σημειωθεί πολλά δυστυχήματα.

Σε ένα σημείο που δεν έχουν τοποθετηθεί κορύνες, ούτε μετά τα πρόσφατα έργα οδικής ασφάλειας που έγιναν από το Υπουργείο Υποδομών στο τμήμα από την Κ. Αχαΐα έως τον Πύργο.

Για μια ακόμη φορά ξεχειλίζουν η οργή και η αγανάκτηση καθώς ο «μαύρος» κατάλογος των θυμάτων εξακολουθεί να μακραίνει και να ξεκληρίζονται οικογένειες.

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

εικόνα Viber 2022 09 27 11 10 04 240 e1664272377903

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τις 10 το πρωί και ενόσω έβρεχε. Πληροφορίες αναφέρουν πως λόγω της βροχής ο ασφαλτοτάπητας ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός και το μεγάλου όγκου όχημα – νταλίκα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες φέρεται να «δίπλωσε».

Εκείνη την ώρα, έμελλε να διασχίζει το σημείο το όχημα που επέβαινε το ζευγάρι και να συμβεί η μοιραία «συνάντηση».

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, από τα στοιχεία που έχει καταγράψει η Τροχαία Πατρών, η οποία διενεργεί προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος, το Ι.Χ. όχημα που επέβαινε το ανδρόγυνο εκινείτο στο ρεύμα από Πύργο προς Πάτρα, ενώ η νταλίκα εκινείτο στο ρεύμα από Πάτρα προς Πύργο και  συγκρούστηκαν μετωπικά.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη με τραγική κατάληξη. Η άτυχη γυναίκα εκσφενδονίστηκε από το όχημα και βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ο σύζυγός της είχε τραυματιστεί βαρύτατα, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να τον κρατή- σουν στη ζωή, όμως, υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα.

Από το τροχαίο τραυματίστηκε και ο οδηγός της νταλίκας, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» όπου και νοσηλεύεται.

ΕΠΙ ΩΡΕΣ ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ

εικόνα Viber 2022 09 27 11 09 52 266 e1664267513887

Στον τόπο της τραγωδίας έσπευσε η Τροχαία Πάτρας καθώς χρειάστηκε να κλείσει η εθνική οδός στο ύψος του τροχαίου εφόσον η με- γάλη νταλίκα είχε αποκόψει την κίνηση στο σημείο. Επικράτησε το αδιαχώρητο στο σημείο και για ώρες δυνάμεις της Τροχαίας είχαν κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας σε κομβικές διασταυρώσεις. «Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων έχει διακοπεί στο 14ο χλμ της ΕΟ Πατρών-Πύργου στο ύψος των Τσουκαλεΐκων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω τροχαίου δυστυχήματος. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών», ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι η ΕΛ.ΑΣ. και μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε ανοίξει, με την ταλαιπωρία των οδηγών ήταν μεγάλη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top