ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γερουλάνος: «Βάζουμε θεμέλια για τη νέα αλλαγή»

Facebook
Twitter
 «Δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρέπει να δημιουργήσει πολιτικό σκηνικό ανατροπής στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν», σημειώνει ο κ Γερουλάνος στη συνέντευξη του στην εφημερίδα “Αχαϊκή ΠΟΛΙΤΕΙΑ”.

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Με τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Γερουλάνο, έχουμε ξαναμιλήσει στην «Πολιτεία». Αλλά ήταν η πρώτη φορά που τα ξαναείπαμε μετά τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, στις οποίες και ο ίδιος διεκδίκησε την προεδρία του κόμματος. Τα ξαναείπαμε, μάλιστα, με διαπιστωμένη την καθημερινή και αισθητή παρουσία του και παρέμβαση του στα πράγματα και τον δημόσιο πολιτικό διάλογο!

Ήταν λοιπόν ευκαιρία η νέα «συνάντηση» μας μαζί του, προκειμένου να μάθουμε πώς «βαθμολογεί» τη σημερινή πορεία του ΠΑΣΟΚ υπό τη νέα ηγεσία του αλλά και τι εκτιμά  για το μέλλον.

Η απάντηση του, ως προς την «βαθμολόγηση» που του ζητήσαμε για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Σαφής και ξεκάθαρη, με τον ίδιο να βάζει ψηλά των πήχη των προσδοκιών αναφορικά με την αποδοχή που πρέπει να υπάρξει στην κοινωνία:

«Το πρόσημο, κύριε Ροδίτη, είναι ξεκάθαρα θετικό αλλά όσο ανεβαίνουν οι προσδοκίες τόσο ψηλώνει ο πήχης για όλους μας. Δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρέπει να δημιουργήσει πολιτικό σκηνικό ανατροπής στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Και αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε από τώρα, βήμα – βήμα, δρόμο – δρόμο, γειτονιά – γειτονιά. Είμαστε όλοι συνεχώς σε εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα, με πρώτο τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη.

Αναδεικνύουμε θέματα που μας καίνε όλους τους πολίτες, από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που εξοντώνει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, μέχρι το μείζον πρόβλημα στέγασης των νέων ζευγαριών και το δημογραφικό.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, βάζουμε τα θεμέλια για τη νέα Αλλαγή για την οποία διψάμε όλοι οι προοδευτικοί πολίτες. Θα πάμε καλά αρκεί να συνεχίσουμε να δουλεύουμε χωρίς καμία επανάπαυση».

 

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ»

Ερώτηση:  Θεωρείτε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πετύχει το ζητούμενο: την μεγάλη επιστροφή στελεχών που “μετανάστευσαν” κομματικά;

Απάντηση:    Εμείς για τους πολίτες ενδιαφερόμαστε, όχι για στελέχη. Το ζητούμενο για εμάς είναι να γίνουμε ξανά πόλος έλξης για τους πολίτες που επιθυμούν μια προοδευτική αλλαγή στη χώρα, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης για όλους.

Να εμπνεύσουμε με τον λόγο και το αφήγημά μας, όλους εκείνους τους πολίτες που αναζήτησαν πολιτικό καταφύγιο σε όμορους χώρους και αισθάνονται σήμερα ασφυξία. Αλλά κυρίως – κι εκεί θα δοθεί η μεγάλη μάχη της ολικής επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ – να καταφέρουμε να επιστρέψουν στις κάλπες όλοι όσοι βρίσκονται στο σπίτι τους από το 2009, που υπολογίζονται σε 2 εκατομμύρια πολίτες.

Πολίτες που έχουν χάσει την πίστη τους στα κόμματα και την πολιτική όπως ασκείται από το 2012 και μετά, άνθρωποι που προέρχονται κυρίως από τον προοδευτικό χώρο και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι νέοι ψηφοφόροι που βλέπουν ότι το σύστημα όπως λειτουργεί δεν τους αφορά. Αυτή είναι μια μάχη που αξίζει να δώσουμε, είναι μια μάχη για τη Δημοκρατία. Δεν είναι προτεραιότητα να αποκαταστήσουμε κομματικούς τουρίστες.

 

«ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ… ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ»

Ερώτηση:   “ΠΑΣΟΚ… ρυθμιστής” ή “ΠΑΣΟΚ… στην εξουσία”;

Απάντηση:    Το δικό μου σύνθημα είναι «η εξουσία στο λαό». Σήμερα η εξουσία είναι υπερσυγκεντρωμένη στο Μαξίμου και στα υπουργικά γραφεία και ο πλούτος στα χέρια λίγων. Για να σταθούμε στα πόδια μας ως χώρα πρέπει να φτάσει άμεσα η εξουσία και ο πλούτος από τα χέρια των λίγων στα χέρια των πολλών.

Αν δεν γίνει αυτό, η δημοκρατία μας θα υπονομευτεί ανεπιστρεπτί και η κοινωνία θα εκραγεί. Κανένα κόμμα δεν έχει εκφράσει τέτοια ριζοσπαστική μεταρρυθμιστική ατζέντα στην Ελλάδα ιστορικά, μόνο το ΠΑΣΟΚ. Και κανένα άλλο κόμμα δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για πολιτικές, μόνο για τις καρέκλες. Ε λοιπόν εμείς δεν ανησυχούμε για το πολιτικό μέλλον του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Ανησυχούμε για το μέλλον των Ελληνίδων και των Ελλήνων…

 

«ΟΣΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Νο 2 Η ΝΔ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΙ…»

Ερώτηση:   Πώς προσεγγίζετε προσωπικά την πρόταση του Α. Τσίπρα για “Προοδευτική Συγκυβέρνηση”;

Απάντηση:    Το σενάριο να ξαναδεί κανείς Τσίπρα – Βαρουφάκη στη διακυβέρνηση της χώρας, όσο επιστημονικής φαντασίας κι αν είναι, ρίχνει νερό στον μύλο του κ. Μητσοτάκη. Κι εγώ θέλω να τελειώνουμε με την συντήρηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Η μόνη διέξοδος, και ο μόνος πραγματικός φόβος για τον κ. Μητσοτάκη, είναι η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ.

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νούμερο 2, η ΝΔ θα κάνει πάρτι. Προσωπικά εδώ και καιρό υποστηρίζω την ανάγκη μετάβασης σε μια πολιτική κουλτούρα συνεργασιών, πάνω σε προγραμματικές συγκλίσεις. Εμείς ως δημοκρατική παράταξη και ως ένα αυθεντικά προοδευτικό κόμμα, έχουμε σταθερό προσανατολισμό προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν χρειαζόμαστε όψιμους καθοδηγητές ούτε υστερόβουλες υποδείξεις.

Για να γίνει όμως μια προοδευτική συγκυβέρνηση, χρειάζονται 2 προοδευτικά κόμματα. Τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμματα βαθιά συντηρητικά αν δει κανείς τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται στους θεσμούς, αν κανείς τα ζυγίσει με βάση την πολιτική που έχουν ασκήσει.

 

Ερώτηση:   Διαπιστώνετε “τοξικότητα” στον πολιτικό λόγο σήμερα;

Απάντηση:     Τοξικός είναι ο λόγος που βάζει τον έναν Έλληνα απέναντι στον άλλο, αντί να ενώνει απέναντι στα προβλήματα. Είναι εύκολος ο τοξικός λόγος, απευθύνεται σε βασικά ένστικτα, σε φοβίες και ανασφάλειες και δημιουργεί τραύματα στην κοινωνία και στη δημοκρατία.

Δυστυχώς τα τελευταία 12 χρόνια έχει γίνει η πεπατημένη και το χειρότερο είναι ότι μια ολόκληρη νέα γενιά πολιτών έχει μεγαλώσει νομίζοντας ότι αυτό είναι το φυσιολογικό. Δεν είναι. Ο ενωτικός λόγος θέλει όραμα και σήμερα κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα δεν εκφράζει όραμα ούτε ελπίδα.

Ανταγωνίζονται για το ποιος θα διαχειριστεί ένα όραμα δανεικό που δεν εξυπηρετεί καμία ελληνική ανάγκη. Εμείς σε αυτό το γαϊτανάκι τοξικότητας δεν θα συμμετάσχουμε. Προχωράμε με σύνεση, με έμπνευση και προοδευτικές λύσεις που ενώνουν τους πολλούς απέναντι στα συμφέροντα των λίγων. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα των πολιτών και όραμά μας μια Ελλάδα που θα τους χωράει όλους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top