ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Παύλος & Marie Chantal: Tο πολυτελές σπίτι στη Νέα Υόρκη που αφήνουν για να γυρίσουν στην Αθήνα

Facebook
Twitter
Έναν αιώνα ζωής μετρά η τριώροφη κατοικία του Παύλου και της Marie Chantal στο Upper East Side της Νέας Υόρκης, την γειτονιά των μεγαλύτερων σταρ και γόνων πλουσίων οικογενειών.

ΗMarie Chantal γεννήθηκε μεν στο Λονδίνο, αλλά η κατοικία που μένει τώρα με τον σύζυγό της Παύλο και τα 5 τους παιδιά στην Νέα Υόρκη, υπήρξε το πατρικό της και σπίτι του δισεκατομμυριούχου πατέρα της Robert Miller και ιδρυτή των Duty Free Shops και της μητέρας της Maria Clara. Βρίσκεται στην ακριβότερη περιοχή της Αμερικής, απέναντι από το Central Park της Νέας Υόρκης.

Πριν γνωρίσει τον Παύλο είχε ήδη τελειώσει τις σπουδές της στην σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και μετέπειτα στην ιστορία της Τέχνης. Ήταν κορίτσι της αμερικάνικης ελίτ μαζί με τις δύο της αδελφές πριν γνωρίσει τον Παύλο σε ένα πάρτι του έλληνα εφοπλιστή Φίλιππου Νιάρχου στην Νέα Ορλεάνη. Η ζωή της ήταν ανάμεσα στο Παρίσι, την Ελβετία καθώς διέθεταν σπίτι στο Γκστάαντ και την Νέα Υόρκη.

Ο γάμος τους έγινε την 1η Ιουλίου του 1995 στον ελληνοορθόδοξο ναό του Λονδίνου, παρουσία γαλαζοαίματων από όλο τον κόσμο και φυσικά με την βασίλισσα Ελισάβετ και τον σύζυγό της Φίλιππο στην πρώτη σειρά των εκλεκτών καλεσμένων.

Αρχικά έμειναν στο Λονδίνο και αργότερα στο σπίτι της Νέας Υόρκης το οποίο της το παραχώρησαν ως δώρο οι γονείς της και ανακαινίστηκε πλήρως από τον κορυφαίο διακοσμητή, Francois Catroux, καθώς η προηγούμενη διακόσμηση σε μαύρους τόνους από την μητέρα της, έκανε την κατοικία του 1913 με τα σκαλιστά αρχοντικά ταβάνια και τις μαρμάρινες σκάλες, ιδιαίτερα σκοτεινή.

Μέχρι τα τέλη της χρονιάς κατά δήλωση του Παύλου η οικογένεια θα μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα, στην κατοικία της Νέας Ερυθραίας που ήδη διαθέτουν και χρησιμοποιούν όταν βρίσκονται στην Ελλάδα, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως αναζητούν πιο ευρύχωρη κατοικία.

Παύλος και Marie Chantal αποφάσισαν να γεμίσουν το σπίτι τους με σύγχρονα έργα τέχνης και να παντρέψουν κάποια κλασσικά στοιχεία του σπιτιού με την μοντέρνα αισθητική των άλλων χώρων. Ο κάτω όροφος που έχει τα δύο μεγάλα σαλόνια, την τραπεζαρία, το γραφείο και έναν μεγάλο χώρο υποδοχής είναι εντυπωσιακός με τα μαρμάρινα πατώματα, τους γρανιτένιους τοίχους και τις σκαλιστές οροφές που θυμίζουν τις παλιές βικτωριανές κατοικίες της Ουάσιγκτον.

H Chantal ήθελε ωστόσο να εκμεταλλευτεί και το πλούσιο φως, αφού η περιοχή του Upper East Side περιμετρικά του Central Park της Νέας Υόρκης, είναι από τις πιο ανοιχτές και ηλιόλουστες της πόλης. Για αυτό και αρκετοί χώροι του σπιτιού έχουν ντυθεί στα λευκά, ως χρώμα στους τοίχους και στα έπιπλα.

Κατάλευκη είναι και γρανιτένια κουζίνα της οικογένειας στον κάτω όροφο με μία τραπεζαρία σε πιο country μοντέρνο look να είναι η συνέχειά της. Εκεί υπάρχει και μία άσπρη βιβλιοθήκη με τα πορτραίτα των 5 παιδιών του Παύλου και της Marie σε μικρότερη ηλικία. Της Μαρίας Ολυμπίας, του Κωνσταντίνου Αλέξιου, του Οδυσσέα Κίμωνα, του Αχιλλέα Ανδρέα και του βενιαμίν Αριστείδη Σταύρου.

Σε όλους τους χώρους υπάρχουν παντού λουλούδια που λατρεύει η Marie. Όπως και στην δεύτερη κύρια κατοικία της οικογένειας στο Chelsea του Λονδίνου.

Τα περισσότερα από τα μοντέρνα έπιπλα είναι των σχεδιαστών Eric Schmitt και Guy de Rougemont δημιουργώντας μία αισθητική σα να βρίσκεται κάποιος στο Μουσείο ΜΕΤ της Νέας Υόρκης. Πολλά από τα έπιπλα αυτά είναι φτιαγμένα ειδικά για την οικογένεια.

Αν εξαιρέσει κανείς το δεύτερο σαλόνι με τους δρύινους ξύλινους τοίχους και το μαύρο τζάκι, όλα τα άλλα δωμάτια είναι σε λευκούς τόνους με μεγάλα παράθυρα που έχουν διατηρήσει το παλιό στυλ του σπιτιού.

Συγκρίναμε πριν το σπίτι με το μουσείο του ΜΕΤ, γιατί όπως βλέπεις κάθε δωμάτιο είναι μία έκπληξη αισθητικής και διαφορετικής διακόσμησης.

Η μεγαλύτερη κόρη Μαρία Ολυμπία αλλά και ο αδελφός της Κωνσταντίνος Αλέξιος να ζουν ήδη σε ξεχωριστά σπίτια στη πόλη, αλλά τα Σαββατοκύριακα όλη η οικογένεια προσπαθεί να είναι μαζί. Φυσικά σε κάθε γιορτή και ειδική περίσταση είναι εκεί.

Στο ξύλινο δωμάτιο βρίσκεται και η μεγάλη τραπεζαρία και ο εντυπωσιακός πολυέλαιος. Σαν ένα μικρό παλάτι μοιάζει το σπίτι.

Αυτό είναι ένα ακόμη στιγμιότυπο από το δεύτερο σαλόνι του σπιτιού, ιδανικό για τσάι και γυναικείες συναντήσεις.

Εντυπωσιακή και η γωνιά στο χωλ με την μαρμάρινη σκάλα να οδηγεί στους επάνω ορόφους.

Στη σοφίτα υπάρχει και ένα μικρότερο playroom μόνο για τα παιχνίδια των αγοριών.

Το σπίτι αυτό όπως και του Λονδίνου έχει φωτογραφηθεί από τα μεγαλύτερα περιοδικά αρχιτεκτονικής και interior design για την μοναδική τους αισθητική και τη διαχρονικότητα τους.

Πηγή Queen.gr
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top