ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΔΕ: Σύστημα επιτήρησης και έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιών

analipsi 1
Ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης, έγκαιρης προειδοποίησης και μείωσης του κινδύνου από τις δασικές πυρκαγιές σχεδιάζει να εγκαταστήσει η περιφερειακή αρχή Δυτικής Ελλάδας, καθώς προκηρύχθηκε ο σχετικός ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 4,96 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» άξονας προτεραιότητας  «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Στόχος του είναι να ενισχύσει δραστικά την αποτελεσματικότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.) της ΠΔΕ στο επίπεδο της πρόληψης, παρακολούθησης και έγκαιρης ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, τόνισε πως η παρούσα σύμβαση έρχεται να καλύψει τα κενά των υφιστάμενων λύσεων χωρίς να αφαιρεί από τον άνθρωπο τον ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια έγκαιρης ανίχνευσης μιας πυρκαγιάς, αλλά λειτουργώντας ως εργαλείο που θα βοηθήσει στην αναγνώριση της έναρξης μιας πυρκαγιάς και στην ανάλογη λήψη αποφάσεων, καθώς θα δημιουργήσει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο ενός χάρτη πιθανοτήτων του να έχει ξεκινήσει μια πυρκαγιά σε συγκεκριμένο σημείο του δάσους.

You may also like

Comments are closed.