ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: Ετοιμάζει νέα κινητοποίηση για το τρένο

3722311 1
To… λάβαρο του αγώνα σηκώνει ξανά ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε στον γενικό γραμματέα του υπουργείο Υποδομών. Γ. Καραγιάννη για το θέμα της υπόγειας χάραξης του τρένου.

Με βάση όλα τα στοιχεία, αλλά και τις πληροφορίες που έρχονται στην Μαιζώνος, το υπουργείο έχει αποφασίσει για το θέμα της υπόγειας χάραξης ότι θα αυτή θα ξεκινάει από την Κανελλοπούλου και όχι από το Ρίο, όπως ζητάει ο δήμος και οι κάτοικοι της βόρειας Πάτρας.

Ο Κώστας Πελετίδης και ο δήμος, έχοντας στον πλευρό του 11 εκπολιτιστικούς συλλόγους της βόρειας Πάτρας, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για το όλο θέμα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσει το  τρένο στην Πάτρα, δεν είναι άλλος από την υπόγεια χάραξη του τρένου από την περιοχή του Ρίου έως στο νέο λιμάνι.

Η χάραξη αυτή θα είναι με τη μορφή cut and cover, ενώ πάνω από την υπόγεια γραμμή ο δήμος έχει σκοπό να προχωρήσει στην διαμόρφωση ενός γραμμικού πάρκου που θα ξεκινάει από το Ρίο και θα δώσει ένα ακόμα χώρο αναψυχής και πρασίνου για την Πάτρα.

Οι κάτοικοι της βόρειας Πάτρας έχουν εναντιωθεί από την αρχή στην επιφανειακή χάραξη του τρένου, τονίζοντας ότι θα διχοτομήσει τις γειτονιές τους και θα τους βάλει ένα τεράστιο τείχος μπροστά από την παραλιακή ζώνη. Από την πλευρά της κυβέρνηση έχει υιοθετήσει το σχέδιο για την υπόγεια χάραξη, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει αν αυτή θα ξεκινάει από το Ρίο, έτσι όπως έχει αποφασίσει και το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας ομόφωνα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος προχωρά σε κινητοποιήσεις για το ζήτημα της υπόγειας χάραξης, έχοντας ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια έναν αγώνα, ενώ και οι κάτοικοι της βόρειας Πάτρας έχουν συγκροτήσει μέσα από τους συλλόγους την δική τους επιτροπή , τονίζοντας ότι δεν θα αφήσουν κανέναν να υποβαθμίσει τις ζωές των παιδιών τους.

You may also like

Comments are closed.