ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πελετίδης: Όχι στη συγχώνευση και τη συρρίκνωση των ΔΟΥ της Πάτρας

hdwlyuubws61811489932b3
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Νοεμβρίου,  με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, με θέμα την προκλητική απόφαση της Κυβέρνησης για συγχώνευση της Γ’ με την Α’ Δ.Ο.Υ. Πατρών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, “το σχέδιο συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών έχει μπει εδώ και χρόνια σε εφαρμογή, ήδη από τις θητείες των προηγούμενων κυβερνήσεων, με στόχο τη μείωση δαπανών, τη μείωση προσωπικού, την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, σε βάρος φυσικά τόσο των εργαζομένων στις υπηρεσίες αυτές, όσο και συνολικά του λαού. Επιπλέον, η αποδυνάμωση των κρατικών υπηρεσιών, εξυπηρετεί και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, στον οποίο προωθείται και η εκχώρηση αντικειμένων των Δ.Ο.Υ. Η ίδια διαδικασία, εφαρμόζεται σ’ όλον το δημόσιο τομέα, όπου υλοποιείται ο στρατηγικός σχεδιασμός παραχώρησης υπηρεσιών σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το σχέδιο της κυβέρνησης για τη συγχώνευση των δύο Δ.Ο.Υ. της πόλης μας και με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ενέκρινε ομόφωνα στις 9/10/2019, ψήφισμα καταδίκης της απόφασης αυτής, με ταυτόχρονα αιτήματα για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, με παροχή σύγχρονων εργαλείων για καλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών, καθώς και αναβάθμιση των υπηρεσιών Α/Β τάξεως σε Δ.Ο.Υ. Α΄ τάξης, υποστηρίζοντας αντικείμενα Ελέγχου και Δικαστικού.

 

You may also like

giannopoulos didaktor ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”

Την Παρασκευή  σε επίσημη τελετή στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα ...

Comments are closed.