ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πελετίδης προς Πέτσα: Τα τέλη καταστημάτων να πληρωθούν από την ημερομηνία του ανοίγματος της εστίασης

Facebook
Twitter
Επιστολή προς Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στ. Πέτσα, έστειλε ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, στο οποίο αναφέρεται στο ζήτημα της πληρωμής των ετήσιων τελών για τα καταστήματα εστίασης. Ο Δήμαρχος μάλιστα αιτείται και ανάλογη Νομοθετική Ρύθμιση, μια και τα καταστήματα εστίασης έχουν παραμείνει κλειστά για το μεγαλύτερο μέρος του 2021.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Ενόψει της επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, προσέρχονται στις Υπηρεσίες μας οι επαγγελματίες του κλάδου αυτού, προκειμένου να εκδώσουν τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων τους για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ν. 1080/80, άρθρο 13) το δημοτικό τέλος για το λόγο αυτό, είναι ετήσιο και «καταβάλλεται ανεξαρτήτως χρόνου χρήσεως»,  δηλαδή όποιο μήνα του έτους εκδοθεί η άδεια λειτουργίας, το υπ’ όψη δημοτικό τέλος πρέπει να καταβληθεί για όλους τους μήνες του έτους.

Γνωρίζετε ότι λόγω της πανδημίας, τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά, σύμφωνα με τις σχετικές ΚΥΑ και όχι από επιλογή των συγκεκριμένων επαγγελματιών.

Πιστεύουμε πως άμεσα θα πρέπει με νομοθετική σας ρύθμιση, να ρυθμιστεί το θέμα, δηλαδή για το έτος 2021, λόγω αναγκαστικού κλεισίματος των επιχειρήσεων αυτών εξαιτίας covid-19, να έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το υπόψη τέλος από την ημερομηνία του ανοίγματος της εστίασης.

Λόγω της υφιστάμενης νομοθεσίας, οι Υπηρεσίες μας δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή και είναι άδικο να πληρώσουν τέλος και για τους μήνες που από το κράτος παρέμειναν οι υπόψη επιχειρήσεις  κλειστές, γνωρίζοντας φυσικά την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top