ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πελώνη: Περισσότεροι οι περιορισμοί για όσους δεν εμβολιαστούν

w11 13415423906789
Η Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση του εμβολιαστικού προγράμματος που πρέπει να πείσουμε και τους πλέον δύσπιστους να σπεύσουν και αυτό έρχεται σε μία συγκυρία που έχουμε και τον κίνδυνο της μετάλλαξης Δέλτα, και είχαμε αύξηση κατά 75% την τελευταία εβδομάδα».

«Δεν διχάζουμε και δεν αποκλείουμε κανέναν και με το πλαίσιο που ανακοινώθηκε και αφορά τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας που είναι μη ουσιώδεις να λειτουργούν και με αμιγώς εμβολιασμένους και με μικτούς χώρους», σημείωσε.

Η κα Πελώνη υπογράμμισε ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολιασμών. Σε ερώτηση αν χάθηκε επικοινωνιακά το παιχνίδι και σχετικά με τις αλληλοσυγκρουόμενες οδηγίες είπε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τις εισηγήσεις των επιστημόνων.

Αυτοί αξιολογούν όλα τα δεδομένα, τα οποία όμως αλλάζουν συνεχώς και για το λόγο αυτό υπάρχουν ενίοτε και διαφορετικές οδηγίες.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους, είπε «ότι δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά αυτό που προέχει σε περιόδους πανδημίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα πάει καλά στη χώρα μας, αλλά θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα και θεωρεί αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς, από τη στιγμή που το εμβόλιο είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμο.

Ανέφερε επίσης ότι ο εμβολιασμός είναι μια ζήτημα αυτοπροστασίας, αλλά και κοινωνικής ευθύνης και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να επιτευχθεί ένα 70 με 75% ανοσίας μέχρι το φθινόπωρο.

«Δεν διχάζουμε και δεν αποκλείουμε κανέναν και με το πλαίσιο που ανακοινώθηκε και αφορά τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας που είναι μη ουσιώδεις να λειτουργούν και με αμιγώς εμβολιασμένους και με μικτούς χώρους», σημείωσε.

Στην πορεία και σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στις δηλώσεις Τσίπρα που όταν έρχονταν τα εμβόλια έκανε λόγο για «εμπόριο ελπίδας» και στον κ. Πολάκη που δήλωσε ότι δεν θα εμβολιαστεί. «Πρέπει λοιπόν να ξεκινήσουμε από κοινή βάση ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα» σημείωσε.

Τέλος, η κα Πελώνη δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν διχάζουμε τους πολίτες» τους «καλούμε σε εμβολιασμό» και υπογράμμισε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν πολύ περισσότερους περιορισμούς.

You may also like

Comments are closed.