ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος: Επανεξετάζεται το θέμα του Αιολικού Πάρκου στο Πλατάνι

5 1
Το θέμα της εγκατάστασης και λειτουργίας αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας κοντά στο Πλατάνι συζητείται σήμερα Δευτέρα 25/7/2022, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα των τοπικών οικισμών της Δ.Ε. Ρίου.

Η τοπική κοινωνία και φορείς της περιοχής δηλώνουν την αντίθεσή τους στην επιλογή του χώρου τοποθέτησης των ανεμογεννητριών.

κοτρωνιας Υπενθυμίζεται ότι στις 27/6/2022 σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Πατρών, κάτοικοι, Δήμος, Περιφέρεια, Βουλευτές κλπ έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και είπαν όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα χωριά του Δήμου Πατρέων.

Στην συνέχεια σύλλογοι της περιοχής ζήτησαν από το Πανεπιστήμιο Πατρών τη σύνταξη μελέτης εκτίμησης των γεωλογικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εγκατάστασης του αιολικού σταθμού, από την οποία και προέκυψε πληθώρα στοιχείων για το σημείο εγκατάστασης όπως, πετρώματα επιρρεπή σε κατολισθήσεις, αξιόλογη χλωρίδα και πανίδα με σπάνια προστατευόμενα είδη, κίνδυνος καταστροφής σημαντικής θέσης παλαιοντολογικού ενδιαφέροντος, τα οποία και συνηγορούν στην μη δημιουργία αιολικού σταθμού στην περιοχή.

Το ζήτημα έφτασε και στη Βουλή στις 19/7/2022 μετά από ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ κα. Αναγνωστοπούλου Α. ,Μάρκου Κ. και άλλων 13 βουλευτών προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

You may also like

Comments are closed.